Halloween eller inte - och tidigare vinnare

Bild från 2010, tagen på S:ta Birgittas kyrkogård i Skövde

Idag blir lite av en vuxendag här hemma. Linus åker hem till Simon en stund så vi andra åker in till stan för att uträtta en del. Där väntar först och främst kyrkogården där vi ska besöka Connys morföräldrars och morbrors gravar - och sen ska jag själv tända ljus i minneslunden för de mina. Det ger tid för eftertanke och en fin stund i den annars så stressiga vardagen.

Varför är man så dålig på att besöka kyrkogården egentligen? Jag är uppriktigt sagt svindålig på det - och många gånger blir det bara den här helgen, alla helgona. Kanske är det mycket därför jag känner att folk borde lära sig vad som är halloween och inte. Halloween var i onsdags den 31 oktober, och bör inte alls förknippas med alla helgona. När jag varit och besökt kyrkogården och har extra mycket tankar på de som inte längre finns i livet - då vill jag inte ha besök av monster, skelett och liemän. Det känns fruktansvärt fel. Vi köpte hem godis i onsdags speciellt bara för att ha hemma ifall det skulle komma hem utklädda barn med frasen "bus eller godis", men det kom inga. Godiset fanns sen kvar i torsdags, men sen vart jag tvungen att trycka ner godiset i halsarna på den övriga familjen. Att ha godis hemma när man heter Annika och är värsta sockermissbrukaren är inte att föredra, absolut inte om man ska hålla mig ifrån allt vad socker heter. Så då försvann godiset.

Sen ser jag hur folk börjar klä ut ungarna inför helgen, hur TV4 gör reklam för "halloweenhelg" och hur olika aktiviteter styrs upp inför helgen. Vadå halloween? Halloween har ju redan varit!! Nu är allahelgona och ingenting annat!

Vi ska in på byggmax också för att köpa hem lite reglar och spånskivor. Här ska det byggas serni, och ni ska givetvis få se före- och efter, även om det kommer ta några dagar att slutföra det. Men äntligen ska tummen ut ur röven - och det är dags att påbörja projektet "HALLEN"

Sen har vi ju två vinnare också som väntar ivrigt på att bli presenterade, eller hur? Eller ska jag skippa det kanske? Nej, just det...
Trollmorsan får presentkortet på 500kr hos bimago.se
Lotta m nio får ett par tjusiga Betty Cognac från mohedatoffeln

Jag mailar er under kvällen, för nu väntar stora staden Skövde på oss! :)

Gillar

Kommentarer