Han är här, vår lille elva! Tillsammans med sviter av corona!

Det har varit glest här, men det blev helt enkelt mycket när vi fick Corona i huset, samtliga av oss insjuknade och jag låg mest och försökte få dagarna att gå fort. Vad kunde man göra?


Testade positivt den 3 juni och fick av förlossningen veta att tidigast 11 juni kunde jag räkna med en normal förlossning om man ser till omständigheterna. Skulle bebisen komma tidigare än så - så skulle jag få se fram emot skyddskläder, speciella direktiv osv. Conny fick tillåtelse att vara med eftersom han inte uppvisade symptom alls och hade varit sjuk innan vi testade positivt. Jag var mer diffus och ansågs därför som smittsam fram till 11 juni.

För att förhindra en förlossning tog jag mig inte för mer än nödvändigt. Vifta på tårna var typ en lagom ansträning, haha. Lillen kom på beräknad dag! Den 16 juni! Kommer delge er en förlossningsberättelse i veckan, men det var en lagom snabb och smidig förlossning och jag är helt nöjd med förloppet <3

Ut kom en vacker pojke på 54 cm och 4780 gram. Lagom stor och helt underbar. Vi stannade på BB över en natt och mådde båda väldigt bra efteråt.

Men sen då?

Jo... givetvis åkte jag på eftersviter pga coronan. Så jag hamnade senare på sjukhus, där man kunde konstatera "covidlungor", dvs de där typiska vita fläckarna som man kan se vid en röntgen. För min del upptäcktes detta vid en DT lunga med kontrast.
Har haft ett tryck över bröstet, dålig syressättning, extremt låg puls (som senare börjat skena ordentligt vid aktivitet och rörelse) och en ständig oro över vad som händer. Hade flertalet rodnader och svullnader över kroppen och mådde inte alls bra. Ägnade en natt på akuten, senare inlagd på hjärtavdelningen och ja på den vägen är det.

Nu mår jag hyfsat, men har ännu sviter av det här, åtminstone vad gäller pulsen. Det kan enligt hjärtspecialisten ta flertalet veckor, men jag skulle försöka ta det lugnt bara. De gjorde en omfattade ultraljudsundersökning av hjärtat och konstaterade att min pump funkar som den ska, lagom stort och sköter sig fint. Så det finns inget skäl till oro enligt läkare iallafall. Får försöka lita på detta, även om det är svårt i vissa lägen.

De andra här hemma verkar ha klarat sig helt från komplikationer/sviter pga corona och covid-19. Men skönt att det "bara" är jag ändå som fått det, hade nog varit svårare att hantera annars!

  • 11 470 visningar

Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Kul kul och vilken liten en 😊😊 Det där med #covid-19 är ett skit 🙄 Hoppas allt är väl och ha en fin dag 🌺
nouw.com/sandrasjoberg
MariasVardag
MariasVardag,
Var rädd om dej och grattis till er fina son 💙
nouw.com/mariasvardag
passionärsliv
passionärsliv,
Kvoten fylld!? Grattis den vackre lille gossen och hoppas du snabbt får må bättre igen.
nouw.com/passionärsliv
trollborn
trollborn,
Grattis o krya på
nouw.com/trollborn