Helhetshälsa

Helhetshälsa.se tillverkar rena, vegetabiliska och lättupptagliga kosttillskott.
Helhetshälsa tillverkar sina egna produkter och har som målsättning att tillhandahålla marknadens renaste kosttillskott. För mig som konsument så känns detta tryggt och bra, framförallt att de själva tillverkar sina produkter - då jag vet att de har kontroll över kvaliteten från start till slut

Jag ser flera fördelar med just helhetshälsas produkter, däribland att man inte tillsätter massa konstigheter. Man kör med fina råvaror och utesluter t.ex. klumpförebyggande medel, emulgeringsmedel, färg- och smakämnen.
Visst kan man reagera på att produkterna är smaklösa - men det är inte särskilt svårt att själv smaksätta med lite juice eller färska bär - då får man ju precis den smak man vill ha för dagen. Sen har man dessutom valt att använda sig av kapslar istället för tabletter då man på det sätter slipper bind- och ytbehandlingsmedelr. Man använder sig, så långt det är möjligt, av naturliga och ekologiska ingredienser från växtriket - och merparten av produkterna är dessutom registrerade hos Vegan Society vilket gör att även vegetarianer kan känna sig trygga med sitt val!


Jag kommer bland annat att prova Luteinblå, Nybalans och näringspulvret "Mellanmål" från Helhetshälsa.
Luteinblå innehåller vitaminer och mineraler som dels bibehåller synförmågan men också bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress (som kan orsaka olika besvär och sjukdomar) Nybalans innehåller flera vitaminer och mineraler som bidrar till välmående och en reglering av hormonaktiviteten. Jod t.ex, hjälper till vid produktionen av sköldkörtelhormon. Biotin hjälper till att bibehålla normala slemhinnor.
Mellanmål är ett näringspulver som man blandar med valfri dryck. Proteinrikt och kolhydratsnålt, känns som ett bra alternativ för mig som gastricbypassopererad. Jag vet med mig själv att jag är kass på att få i mig tillräckligt med protein, så att detta pulver även kan användas i matlagningen gjorde mig lite lyckligare - proteinberikade köttfärsbiffar kanske vore något? Helhetshälsa mellanmål innehåller bland annat kalcium, magnesium, b12, järn och jod - vilket ger bättre förutsättningar för en normal ämnesomsättning!

Gillar

Kommentarer