I målartagen

Lite lagom blåsigt, lite lagom fuktigt... varken jag eller barnen kände för någon utedag idag, och glada i hågen satte de sig vid bordet för att måla istället. Rasmus och Jonathan har blivit väldigt mycket för att pyssla, måla och grejja - till min stora glädje.
Kritor och stämplar från bland annat Sense åkte fram, och det målades hej vilt - ett tag iallafall. De målade själva, och så körde vi gissningslekar - jag skulle måla och de skulle gissa vad jag målade... men ja. De vet ju vad jag målar vid det här laget... Jag är ju inte så avancerad - det blir mest enkla katter, grisar, blommor och frukter. Lättgissat ;)
Så höll vi på... tills Noah blev trött... de andra fortsätter så snart han somnat för middagsluren. Han är sådär lagom rolig när han blir "akut trött" - och ska riva och förstöra för de andra... då är det inte så roligt längre. Men sakerna ligger kvar tills senare, så de stora håller lugnet bra ändå.

Att måla är en bra sysselsättning enligt mig - kreativt och bra. Samtidigt som mamman i huset får tid till annat förstås. Som att städa lite kanske, eller laga mat. Eller varför inte båda delar? De kan ju måla i timmar om de får! :)

Gillar

Kommentarer