Jag vill ha en stubbe... och lite framtidsplaner för trädgården

Eftermiddagen spenderades i trädgården och på altanen. Ja, jag passade på att städa altanen från all gammal skit som var där... så nu ska den snart rivas. Jag längtar - behöver jag säga det? Under tiden lekte ungarna ute på gräset...

Idag är altanen ca 50 cm ovanför markplan, med en trappa som löper ut från altanen och ner till gräset. Vi kommer istället lägga nytt och ha altanen direkt på markplan, med trappan ner från köksutgången och ner på altanen. Kommer bli kanonbra! I eftermiddag har jag och de stora grabbarna planerat lite - så nu ska vi se om den kära pappan i huset är med på noterna sen när han kommer hem - men det tror jag allt! :)

En buske (som har vuxit sig enorm) ska bort. Bort, bort, bort - ja hela den ska väck. Sen funderade vi på om vi inte kunde såga ner trädet här utanför. Istället vill jag ha en stubbe där. En stubbe som man kan göra till en kruka - eller ha en kruka på eller så. Så det blir lite färg..

Rabatterna kommer vi stena igen... fylla med ljust grus alltså. Eller så kör vi gräs igenom allt. Att ha blommor eller buskar på den sidan huset är totalt omöjligt. Jo, rosenbuskar funkar ju bevisligen - men det är inte roligt i längden. Jag vill ha färgglada blommor i lila, rosa, gult och blått också... men de blommorna jag vill ha klarar inte det direkta solljus som blir där. Ännu värre blir det ju när träd och buskar försvinner :) (det lär behövas tak eller parasoll på altanen!)
Men oj, vad jag svävar ut nu - jag ville mest bara tala om att vi varit ute i trädgården och därmed har det blivit segt med uppdatering här inne ?

Gillar

Kommentarer