Jobbigt att vara hemma med sina barn - say what?

Mycket hör man, och mycket ser man. En del får man veta direkt, en del får man veta på omvägar. En del på sociala medier. Men någonting som slagit mig är hur många som tycker att det är jobbigt som det är nu. Inte just med det härjande viruset i sig, utan med att ha barnen hemma. Man föredrar att lämna barnen på t.ex förskola trots att behovet kanske egentligen inte finns. Man pratar om vilka problem man kommer få, då man måste vara hemma med sina barn. Say what?
Ja jag förstår de som har samhällsviktiga tjänster, de behövs verkligen i samhället i ett pressat läge. Men förhoppningsvis kanske man är två - där båda inte har samhällsviktiga tjänster. I annat fall har man inte mycket till val - och då löser det sig med barnomsorg.
Men att uttrycka sig med att det skulle vara jobbigt att vara hemma med barnen? Att ha barnen hemma? Så många gånger man fått höra att man inte gör något när man är hemma med barn. Att man drar benen efter sig, att man är lat för att man inte arbetar, att man inte vill arbeta. Nu tycker många av dessa människor att det är jobbigt att vara hemma med sina egna barn? Medans en annan ser det positiva i det, vi får all tid i världen med de som betyder mest: våra barn!
Vi lägger en hel del tid på sånt som måste göras, som städa, diska, tvätta och våra hemuppgifter från både grundskola, gymnasie och högskola. Men vi gör också roliga saker, vi lagar mat tillsammans, vi bakar, målar, ritar. Vi leker och busar, vi bygger och lär, vi planerar för trädgårdsarbete och vad som ska göras i trädgårdslandet. Vi pysslar, klipper, gör roliga lärande uppgifter tillsammans. Vi planerar maträtter för veckan, fixar efterrätt emellanåt. Barnen har sociala kontakter via nätet och digitala medier, men vi värdesätter tiden tillsammans. Barnen leker tillsammans, det skrattas och busas om vartannat. Givetvis blir det bråk och kiv också, men det hör till, och vi lär oss utav det.
För oss är detta inget konstigt. Det jag ser som konstigt är all denna hysteri över att få vara hemma med sina egna barn. Inte kan jag väl vara ensam om att känna så? Och för de som lider av ekonomisk press så har de väl, av vad jag vill minnas, gått ut med att man utlovar ersättning till de som går miste om för mycket. Så inte heller där ser jag problemet.

  • 3 826 visningar

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Jag är mammaledig och har gärna 4,5 åringen hemma också. Med honom kan man utbyta tänkar mm lite svårare med 11 månaders. Men om jag bara fick 30 min om dagen själv så skulle jag gärna vara hemma med dem varje dag. Kram
nouw.com/millasmat
Johannajuliah
Johannajuliah,
Jag förstår de som klagar, man har sina rutiner och det är svårt att gå ifrån dem och skapa nya samtidigt som man inte har vetskap om hur det kommer att se ut framåt i tiden. Det är mycket som händer att man fastnar på sådana detaljer anser jag inte är konstigt, vi försöker hitta sätt att hantera det som pågår i samhället och att ha barnen hemma är något som blir direkt påtagligt och det är inte underligt att tänka på hur det kommer att påverka bland annat ens ekonomi i en sådan situation för även om de har gått ut med att det ska ges ersättning, så är det inget vi kan ta på just nu därför tror jag att föräldrar ”klagar” på det som är här och nu och det blir då att barnomsorgen ej är tillgänglig för alla. För jag vill tro och hoppas att många föräldrar ändå vill spendera all sin tid med sina barn, dock så finns det väl undantag för allt.
nouw.com/johannajuliah
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229