Jonathan 2 år

17 januari 2011 kl 12.35 föds Jonathan efter en igångsättning i vecka 37+2. Han var snabb till världen kan man säga, 1,5 timme efter första värken var han ute - med 51cm och 3905g kärlek! En förlossningsberättelse finns HÄR för den som vill läsa :)


Inte ens tre månader gammal, den 9 april, lades Jonathan in på sjukhuset för första gången. RS-viruset hade greppat tag om honom och det blev ett par intensiva dagar på KSS för vår del. Vid hemgång vart Airomir ordinerat och det fortsatte vi med ett bra tag därefter.


4 november 2011 börjar en långdragen resa. Jonathan sätter något i halsen och vi åker med amulans till akuten. Efter utskrivning fortsatte problemen, och även med andningsproblem och feber. Han kunde inte äta fast föda och kunde heller inte sova pga andningsproblemen. Det var många vändor till vårdcentral och sjukhus, flera olika mediciner men till slut fick vi upprättelse eller vad man säger - och det blev en operation av det hela!

Den 29 november 2011 blev Jonathan storebror till Noah. Slående likhet, jajamen - det tycker jag absolut! 10 månaders åldersskillnad och man kunde nästan ana hur framtiden skulle bli. Idag är de som ler- och långhalm!

Ca elva månader gammal börjar han så sakteliga stappla omkring, han går inte själv, men det började komma nu. Sakta men säkert! :) På ettårsdagen kunde han gå 3-4 steg själv, för att en vecka senare gå felfritt.


17 januari 2012
fyllde han ett år, den lille skrutten. I detta inlägg finns mer information om hans färdigheter då ettårsdagen kom.

Jonathan gick felfritt strax efter ettårsdagen och här ovan är bilder på en av de första egna primenaderna här hemma. Lycka är att gå själv! :)

Efter att ha varit totalt skräckslagen för vatten under hela första året så lossnar det, äntligen, och Jonathan unde börja skratta i vattnet - plötsligt var detta jättekul! Badade han ensam vart det balja, men badade han med storebrorsan så vart det badkar.
Rasmus och Jonathan badade gärna tillsammans.


Blöjan var väl inte alltid så populär kanske. Men att börja med potta var ännu värre. Efter att antal morgnar med Jonathan funnen i sin säng på detta vis så accepterade han blöjan igen - skönt.
Dessa underbara lockar klipptes av i maj 2012, till mammas stora sorg. Han vart dock lätt svettig med sitt locka, tjocka hår, så det kändes elakt att låta honom ha långt... blev bra som korthårig med!

Under sommaren kom hans första öroninflammation, men då var vi vid gott mod. Under hösten kom dom sen en efter en, och i december var det hans femte på bara ett par månader - och remissen till öronspecialist var skickad. Nu återstår bara att hålla tummarna.
Jonathan med sina vanliga fotogrimaser, både ovan och nedan! ? Jag älskar´t!


Idag blev han alltså 2 år, våran lillskrutt. Sjukt vad tiden gått fort. Förlossningen med honom var den enklaste av de jag gått igenom, och fick jag välja skulle jag ha likadana förlossningar framöver också!

Han är en riktig pajas, dansar, tjoar och lever rövare när han får chansen. Kommer en kamera fram så gör han antingen konstiga grimaser (se ovan) eller så gör han sig riktigt, riktigt bra! (se kortet längst ner i inlägget). Han vet hur man charmar, det är ett som är säkert!
Han gillar dessutom att skrämma slag på storebror Rasmus. Drar på sig masker och låter som ett rytande lejon - det gillar han, för då skriker Rasmus rakt ut! Förmodligen är det uppmärksamheten han gillar :)

Men tro inte att han är speedad jämt och ständigt, för det är han inte :) Jonathan är en riktig kramkille, han älskar att kramas och gosa - och kryper gärna upp i famnen med orden "Äää dej" varpå man svarar "jag älskar dig också" och han ler som en stor sol! Älskade unge!

I två år har han funnits och berikat våra liv med massor av kärlek och glädje, men också med oro och frustration. Han är ju den enda av ungarna som krävt sjukhusvård på det sättet han gjort. Först RS-virus och följande förkylningar som krävde inhalationer, sen hela historien som slutade med gastroskopi och nu står vi mitt i allt det här med öroninflammationer. I slutet av januari vet vi om/när det blir rör i öronen. Hoppas, för hans skull!

Jonathan är killen som älskar djur, så hans födelsedagspresenter idag var givna, massor av djur, djur och åter djur. Schleich djur och andra plastdjur - och sen kom farmor med både en semletårta och ännu mer djur!

  • Jonathan
  • 12 visningar

Gillar

Kommentarer