Jonathan med ilfart till akuten och KSS

Återigen blir jag tvungen att skjuta upp publiceringen av helgen - men det kommer imorgon när jag får tid över. Dagen idag slutade med ett besök på KSS och Akuten. Jonathan igen, ja - vem annars?

Jonathan är vår lilla olycksfågel, det är alltid han. Bulor och blåmärken om vartannat (senaste vart i förrgår då storebrorsan drämde en dörr i huvudet på honom), men dessutom täta öroninflammationer och ordentliga förkylningar. Rs-virus, gastro efter att ha satt i halsen... ja you name it! Nu vart det alltså dags igen.


Mitt under "hela sverige bakar" så kommer Jonathan in och är konstig. Jag misstänker direkt att olyckan varit framme och han visar under 20-30 minuter en konstant kräkkänsla - men kräks inte. Han skriker och är hysterisk (fullkomligt hysterisk!). Han vill liksom inte alls lyssna, och till slut somnar han på mitt bröst - genomsvettig och helt slut. Jag lägger över honom i sängen och ringer 1177 efter si sådär 10 minuter. Mest för att rådfråga efter att jag googlat scenariot och mådde rätt dåligt av vad jag fick läsa.

Men vi skulle avvakta eftersom Jonathan inte hostat. Hosta är ju annars det vanligaste (och starkaste) symtomet på att något sitter i luftstrupen. Så vi la på och jag tänkte inte mer på det. Förrän han efter 40 minuter vaknar - och hostar!!

Han hostar, blir röd i ansiktet och kippar efter luft
- jag blir något skrämd där kan jag säga. Med Conny på jobbet och de andra ungarna sovande blir jag aningen stressad. Men efter några minuter ringer jag återigen 1177 för att kolla - och nu vill de att jag åker in med honom omgående! Jaha, det var bara att ringa hem Conny från jobbet och sen invänta ambulans. Ambulansen var här snabbare än beräknat, de utgick från Skövde och var ändå här på mindre än 10 minuter - mest troligt då det med säkerhet blev ett prio 1 larm - ett barn med andningsbesvär... det säger väl sig självt egentligen?

Så vi for in direkt Conny kom hem och kunde ta över de andra barnen. Men väl inne började Jonathans riktiga jag vakna till liv - och han började leka. Jaha... vad var det här då? Helt plötsligt skulle han alltså börja leka med alla leksaker, klättra på bord och stolar och spela allan! Jajamen, riktiga Jonathan var tillbaka!

Barnläkaren kom. Syresättning, puls och andningsfrekvens var helt okej - men min egen puls låg på 110 (!) - lite uppstressad av situationen? ;) De fortsatte och kolla Jonathans lungor med stetoskop men allt lät fullt normalt så jag kunde andas ut. Sen frågade dom om vi ville vara kvar eller inte - men tro fan att man vill hem om det inte finns några fel?

Så en taxi bokades och sen fick vi vänta... det var nog första gången på minst 5-6 år som jag åkte taxi. Men hellre det än att Conny ska dra upp varenda unge mitt i natten för att komma in och hämta oss!

Nu blir det sängen, vi är båda väldigt trötta efter det här...!

Jonathan inne på akuten, ser han sjuk ut tro? ;)
  • Jonathan
  • 11 visningar

Gillar

Kommentarer