Jonathan och hunden... av duplo !

Jonathan var inte glad idag när Rasmus drog iväg på "kyrkans barntimmar" kan jag lova. Han såg ju att storebrorsan försvann in i församlingshemmet där vi tillbringade förmiddagen med de andra barnen! Men jag tog tillfället i akt och lovade honom att vi bygger lego (duplo) tillsammans när vi kommer hem.

Sagt och gjort, direkt vi kom innanför dörren så började han! "Kom nu mamma, kom nu, bygga lego. Kom mamma, sitta här, jag vill bygga lego!!". Så det var bara att fixa en kopp te och sätta sig till bords för att bygga tillsammans med honom. Det blev lite blandad kompott, men bland annat en hund. En väldigt improviserad hund - men likväl en hund!

Jonathan var så stolt över sin hund, och gick runt med den här hemma. När Rasmus sen kom hem så fick han minsann se den fina hunden. Som tur var så tyckte Rasmus att den var fin - så Jonathan växte nog 10 centimenter där, åtminstone i självförtroende ;) Det är viktigt vad storebror tycker, väldigt viktigt!

Som synes så var Rasmus lite kreativ han också idag. Kyrkans barntimmar idag resulterade i en groda som han sa (fast jag vet inte, är det inte mer ett ormhuvud?). Grodan har tunga och kan bitas - "akta dig mamma, annars biter den dig!". Behöver jag tillägga att jag inte vidrört denna läskiga groda??
Dessutom lyckades han klippa sig i fingret. Men allt löser sig med plåster har jag fått erfara. Plåster är magiska saker, undrar hur en barnfamiljs liv skulle se ut om inte plåster fanns...

Gillar

Kommentarer