Kålpudding

En av mina stora favoriter; Kålpudding!

Det är inte ofta jag gör det, eftersom jag gärna ser fläskfärs i kålpudding och det är något vi väldigt sällan har hemma. Nu kom jag över fläskfärs till otroligt bra pris i veckan (nog för att det brukar vara väldigt billigt, men nu var det ännu bättre), så en kålpudding stod på menyn igår.
Barnen åt ja, vissa mer och vissa mindre. Men mina smaklökar vad gäller kålpudding hade inte förändrats. Jag älskar det!

För att slänga ihop den jag gjorde igår behöver du:

1/2 stort vitkålshuvud
Smör att steka kålen i
500 g fläskfärs
0,5 dl vatten
1,5 dl matlagningsgrädde
1 buljongtärning
2 msk soja
3 msk ströbröd
Salt, vit- och svartpeppar, kryddpeppar

Strimla vitkålen fint. Stek den i smör, i omgångar (det blir ju ganska mycket strimlor). Krydda gärna vitkålen med salt och vitpeppar. Lägg i en ugnsfast form så att det täcker botten, resten lägger du i en skål vid sidan om.
Blanda färsen med vatten, grädde, smulad buljongtärning, soja, ströbröd och kryddor. Rör ihop till en smidig smet. Täck kålet du har i formen med färsen.
Strö av resterande kål.

Ställ in i ugnen, 175 grader, ca 30 minuter.
Servera med kokt potatis och sås. Jag brukar göra en brunsås baserad på matlagningsgrädde eller vanlig grädde, med buljong och peppar. Uppskattat och gott.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229