Kampen om att få bli människa igen

Nu äntligen. Äntligen!!

Någon tog mig på allvar. Någon lyssnade. Någon försökte förstå.
Denna någon visaade sig vara en specialist inom mödravården eller vad man ska säga, och jag träffade henne i måndags. Jag berättade om hur jag kände, hur trött jag är - konstant. Hur lättirriterd och snäv jag är och hur ofta jag känner huvudvärk och yrsel. Hon drog direkt kopplingen att det kunde ha med mitt järnvärde att göra.
Och ändå har jag ifrågasatt detta i 10 år - sen 2003!? Men ingen har lyssnat. Ingen!

Hon bad mig lämna ytterligare blodprover, vilket jag givetvis gjorde. Med viss lättnad - det kändes ju som om jag kanske kunde vara på väg mot en vändpunkt på. Så skönt.
I fredags ringde vårdcentralen, de hade fått brev från sjukhuset. Det hade jag också fått visade det sig. Mitt hb hade ökat till 95, men mina förråd är inte så välfyllda. Järnet ligger på 5, Ferritin på 7. Så nu blir det injektioner med Venofer. Järninjektioner alltså. För att bättra på mina värden.

Dett gör så otroligt mycket för mig.
Jag känner en stor lättnad, att äntligen ha blivit lyssnad på. Att äntligen känna mig trodd på. Samtidigt som jag har en förhoppning om att få bli människa nu, inge en levande zombie. För det är precis så man känner sig när man vaknar till (morgon, middag, kväll) och känner sig som en gammal avdankad bäver!
Efter att läkaren berättade att de kanske inte vågar operera mig efter förlossningen just på grund av det låga hb:t så fick jag lite lätt panik. Jag vill ha bor gallblåsan så fort det bara går, utan krångel och utan ifrågasättningar! Det är väl egentligen inte så konstigt med tanke på hur livet sett ut den senaste tiden. Nya gallstensanfall hela tiden, i stort sett oberoende av vad jag stoppar i mig.

Sen är det lite svårt. För mycket av det jag är rekommenderad att äta iochmed min operation (GBP) gör att gallan reagerar. Och det jag rekommenderas att äta för att undvika reaktion från gallan - ja det gör att jag mår dåligt eller rent av dumpar! Förmodligen gör dessutom graviditeten att båda dessa reaktioner förstärks, det verkar åtminstone så.

Nåväl, det känns iallafall riktigt, riktigt bra att äntligen ha blivit tagen på allvar. Att jag äntligen kan strunta i det här me duroferontabletter och niferexdroppar - och få järnet via injektioner istället. Venofer och natriumklorid ska hämtas ut på apoteket och sen är det bara att köra. Ska tydligen ge effekt ganska snabbt också, tack och lov!
  • ALLMÄNT
  • 14 visningar

Gillar

Kommentarer