Kantarellpaj med västerbottenost

Till middag idag blev det kantarellpaj, något jag aldrig gjort förut. Men jisses vad gott det var - att jag aldrig gjort detta förut förstår jag inte, men nu blir det annorlunda. Detta kommer serveras ofta. Smidigt och gott. Jag som älskar kantareller hamnade plötsligt i himlen för en stund... Kantarellpaj med västerbottenost
Du behöver

Pajskal: 3 dl vetemjöl 125 g kallt margarin 2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 hackad gul lök 1 liter kantareller 2 msk smör 3 stora ägg 2 dl creme fraiche 150g västerbottenost Salt och peppar


Gör såhär

· Knåda ihop smör och mjöl till en grynig massa, funkar att göra även med en gaffel. Tillsätt sedan det kalla vattnet. Tryck genast ut i en pajform och ställ in i kylen ca 20 minuter.

· Hacka löken och bryn den sedan ihop med kantarellerna i steksmöret. Krydda med salt och peppar.
· Vispa ägg och blanda ner creme fraiche och ost. Rör sedan ner kantarellerna och löken i äggsmeten.
· Häll smeten i pajskalet och ställ i ugnen ca 25 minuter eller tills den fått färg, 200 grader.

Gillar

Kommentarer