Kattens pyjamas

Kattens pyjamas

Detta spel landade i vår postlåda idag. Kattens pyjamas, från Tactic. Jag vart givetvis glad över ett spel till barnen - men jag tror nog att Rasmus vart ännu gladare. "Kittkatt, kittkatt, kittkatt, mamma kittkatt"

Så ja... dagen idag har gått åt till att spela "Kattens pyjamas", åtminstone si sådär 17 gånger. Men det är roligt att spela med honom, även om han är lite hetsig mellan varven, haha.

Jag var faktiskt lite fundersam när det gäller hur Rasmus skulle ta det här med sällskapsspel, om han har ro att sitta ner med ett sådant. Det ställs ju lite krav då om man säger så, spelet får inte vara långdraget, det måste vara lätt att förstå och han måste få känna sig delaktig hela tiden. Men det här var kanon!

Spelet i sig är väldigt lättförstått!
Du börjar med en katt som ska ha fem pyjamaströjor och fem pyjamasbyxor på sig. Sen flyttar du "Misse katt" runt spelplanen, varpå du får plocka bort pyjamasdelarna vartefter Misse katt hamnar på en likadan färg eller ett likadant mönster som du har på översta tröjan eller byxan. Superenkelt. Dessutom har tärningen bara ett, två och tre - perfekt för små barn!

Rasmus var med hela tiden, han svarar på vilken färg det är och om det är cirklar, trekanter, fyrkanter eller zickzack som mönster. Sen får han kolla kattens pyjamas. Superkul! Och vad snabbt han lärde sig! Nu vill han spela hela tiden. Klockan är över 19 och han sitter fortfarande med spelet i högsta hugg, trots 17 avslutade spelomgångar...

Den katten som först har fått av sig alla sina pyjamasdelar vinner spelet - och gissa vem som vunnit majoriteten av spelomgångarna idag? Inte är det jag iallafall ;)

Jag rekommenderar verkligen Kattens pyjamas för de som har små barn som oftast inte kan vara med när övriga familjen spelar sällskapsspel. Här behöver man inte kunna läsa, man måste inte kunna räkna mer än till tre. Snabbt och smidigt lär man sig både färger, former och mönster - på ett roligt
sätt!


Ett kanonspel som Tactic tagit fram. Tummen upp för det!


Någon som skulle vilja ha ett likadant?

Gillar

Kommentarer