Klassiska wallenbergare

Idag serverades klassiska wallenbergare här hemma. Med potatis och sås. Kokta grönsaker också såklart. Såå gott, och jag hade lätt kunnat sätta i mig varenda wallenbergare jag stekte upp – om det inte vore för det faktum att jag är opererad och således inte kan!
Detta är ju dessutom väldigt ”barnvänligt” eftersom det inte är några starka kryddor. Här hemma vart det populärt och maten hade en strykande åtgång!

Rasmus, 4år; ”Mmmmm… mamma… det här var.. mm… jättegott!

Recept? Jovars, klassiska wallenbergare är vrålenkelt att göra! Jag körde enligt nedanstående;

550gram kalvfärs
1,5 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk grovmalen svartpeppar
0,5 tsk salt

Vispa ihop alltsammans till en smet. Forma biffar och vänd dessa i ströbröd.
Stek på medelvärme ca 3-4 minuter på varje sida.
Servera gärna med kokt potatis eller mos, samt en sås du gjort på skyn.

Husmanskost när den är som bäst, jajamen! Såå otroligt gott!

Gillar

Kommentarer