Konsten att stressa ner

För mig är det en del i Mammautmaningen, #attblimittbästajag, att stressa ner, att läsa mig att hantera situationer där jag blir stressad så att säga. Jag vill få små stunder i vardagen där jag hinner tänka efter, sitta ner och bara vara. De stunderna är inte lätta att få till när maken jobbar och jag är ensam med barnen - inte för att de är jobbiga, det är inte så jag menar. Utan mer att man får hålla koll på dom osv - ja, hur ska man då kunna koppla av ordentligt?

Men ett sätt är att packa in ungarna i bilen, dra iväg till Stellas Lekland i Skövde och släppa lös dom där inne. Köpa en kopp kaffe, slå sig ner och bara blunda en stund. Fy vilket bra sätt att koppla bort stress och vardag. Kostsamt, men effektivt. Barnen leker som hejsan, är trötta som små odjur när vi kommer hem och stupar i säng - och där fortsätter alltså min lugna kväll ;) (så ikväll roar jag mig med något så ovanligt som att dona i köket!)

Så det känns som denna dagen har varit en riktigt bra dag faktiskt. Uppe tidigt, morgonpromenad avklarad, järninfusion klar, recept till maken ordnade, maten vart riktigt lyckad, Stellas Lekland med barnen, lugn och harmoni i mig själv - och en kväll som avslutas i köket. Kan det bli bättre? ?

Gillar

Kommentarer