Kött från Svenska gårdar

Inlägget innehåller reklam för Dalsjöfors

Hela våran familj är något jag kallar allätare. Vi äter det mesta, både fågel, fisk, fläsk, nöt och en hel del vegetariskt/veganskt. Frukt och grönsaker är det ständigt stor åtgång på. Min målsättning är att kunna odla en hel del själv, men med köttet är det inte riktigt lika smidigt.

Det här med kött är ju ofta ganska omdiskuterat, huruvida man ska äta det och i vilken mängd. Jag har valt att inte utesluta något, och ska erkänna att vi äter kött de flesta av veckans sju dagar även om vi även gillar vegetariskt då och då.

Huvudsaken för mig är att man väljer kött från svenska gårdar som tagits fram på ett ansvarsfullt sätt, när man ändå ska äta kött. Att man väljer produkter med både hjärna och hjärta.

När jag är iväg och handlar tittar jag gärna efter köttprodukter som motsvarar mina förväntningar, och det blir då ofta kött från Dalsjöfors. Då vet jag att djuren är födda och uppvuxna på svenska gårdar. All hantering sker strax utanför Borås så jag vet ju att det är nära och varken djur eller kött har behövt långa transportsträckor. Ska man äta kött så tycker jag att man ska försöka tänka lite ansvarsfullt, för allas skull.


Ovanstående märkning bevittnar att köttet i förpackningen uppfyller vissa kriterier. Djuren är födda och uppvuxna här i Sverige, odling har skett i Sverige, all förädling och packning har skett i Sverige. Kött, mjölk, fisk osv är alltid 100% svenskt, utan undantag!

Nu under sommaren hittar man alltid Dalsjöfors hemma hos oss, det är ett återkommande varumärke inför våra grillningar. Flintastek, grillskivor och deras karré rekommenderar jag starkt. Flintasteken med chili gör jag en extra uppåttumme för, den är supergod!

Men givetvis finns det fler produkter i sortimentet än grillkött. Både fläsk-, bland- och nötfärs finns i lagom stora förpackningar (jag som har många magar att mätta uppskattar ju de större förpackningarna på 1600g), de levererar också högrev till dina grytor, nötstek till söndagsmiddagen och fläskfilé till pastan (jag gör gärna fläskfilepasta, supersmidigt och gott!).


  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer