Krämig pastagratäng med kryddiga korvar


Idag har det vart full rulle från tidig morgon tills middag ungefär, och mat har vi inte hunnit tänka på riktigt. Hade jag tänkt till imorse hade jag slängt igång cookern för att ha färdiglagad mat när vi kom hem, men stressad som jag blev så hanns det inte med.
Så idag kör vi en favorit i repris, något jag testade att göra förra veckan - och som gick hem hos hela familjen. Krämig pastagratäng med kryddig korv, i mitt fall kabanoss. Jessika hade ju lagt ut ett recept på pastagratäng med chorizo så lite inspirerad av den kan jag gladeligen erkänna att denna är.
Här byttes som sagt korven ut mot kabanoss och cream cheese blev creme fraiche. Men gott är det ändå, och ungarna äter som tokar av denna gratäng. De är som sin mamma, älskar gratänger! :)

Jag har ju skrivit det tidigare, det här med vardagsmat! Jessikas blogg har härmed kvalificerat sig som en av mina stora favoriter när det gäller matbloggar! ?

Här är iallafall receptet, lite omgjort efter hur jag gjorde min då :)


Du behöver:
ca 500g kokt pasta 3 kryddiga korvar, t.ex. chorizo eller kabanoss 1 gul lök 1 röd lök 1 paprika (röd eller gul) 0,5 zucchini 2-3 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1 liten burk creme fraiche
1/2 grönsaksbuljongtärning
4-5 msk ajvar relish 1 tsk sambal oelek
riven ost till gratinering

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tärna ner gul och röd lök, paprika och zucchini. Bryn detta i pannan tillsammans med korven som du skivat i lagom tjocka skivor.
Tillsätt ajvar relish, sambal oelek och creme fraiche. Låt blandas ihop. I med matlagningsgrädde och mjölk, samt smula ner buljongtärningen. Låt puttra en stund.
Häll sen över den kokta pastan i pannan och blanda ihop allt innan du häller över allt i en gratängform. Strö över riven ost och ställ in i mitten av ugnen (225 grader) tills osten smält.

Serveras lämpligen med en grönsallad.
Här blev det en enkel sallad bestående av isberg, majs och salladsost.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229