Kvällens startfält, och mina tankar kring det!

Melodifestival ikväll igen, givetvis ska jag sitta bänkad vid TV:n! Finns väl inget annat att göra en lördagkväll va? ;) Lite grönsaksstänger och någon god dip, det är grejjer det!

Satt och skulle kika igenom kvällens bidrag och känner mig som en liten fjortis när jag säger att jag blev helt tokig i Erik Segerstedt och hans låt. Jag gillade inte alls EMD i början, men nu har de visat sig från en annan sida, och Erik är ju helt klart en hyvens kille! Honom håller jag en tumme för ikväll, även om det inte är någon typisk "schlagerlåt" (jag gillar låtar som "tusen och en natt" och "Waterloo" när det är mello och schlager!)

Kvällens startfält är: ? Anton Ewald - Begging
? Felicia Olsson - Make me No 1
? Joacim Cans - Annelie ? Swedish House Wifes - On Top Of The World
? Erik Segerstedt & Tone Damli - Hello Goodbye ? Louise Hoffsten - Only The Dead Fish Follow The Stream
? Rikard Wolff - En Förlorad Sommar
? Sean Banan - Copacabanana

Louise Hoffsten:
En helt okej låt under en kväll där man vill koppla av och fundera lite över livet kanske, men vad den gör i melodifestivalen vet jag inte, tyvärr. Det jag hört av låten än så länge känns den ganska intetsägande.

Erik Segerstedt:
En låt jag skulle kunna lyssna på om och om igen, ett bra tag iallafall. Hans röst gör sig bra i denna typ av musik. Sen sjunger han tillsammans med en duktig sångerska också, Tone, så det gör dom starka i kvällens deltävling skulle jag tippa på. Ingen schlagerlåt enligt mig, men mycket bra jämfört med de andra tävlande ikväll.

Swedish House Wifes:
Pernilla Wahlgren, Jenny Silver och Hanna Hedlund i en liten schlagertrio. Den låt som mest liknar schlager enligt mig, och min andra tumme håller jag för deras skull. Just för att vi ska få lite schlager i finalen, men de får gärna utstråla lite mer festivalkänsla under kvällen!

Joacim Cans:
Positivt hos mig är att han sjunger på svenska, vilket tråkiga jag tycker att man ska göra när det gäller melodifestivalen. Men det känns mer som en sommarplåga eller så, än som en festivallåt. Att han tagit med "Hammerfall"stilen är dessutom ett frågetecken för mig, varför inte göra om stilen lite mer passande för låten? En hårdrockskille som sjunger en sån här låt - ser aningen mysko ut.

Felicia Olsson:
Förlåt, men jag tycker låten är ganska tråkig, en fin låt om man vill somna. Nej, såna här låtar går helt bort under en melodifestival... Blir att sitta spikrak i ryggen ikväll när denna låten kommer...

Anton Ewald:
Förra året dansade han, men i år sjunger han själv - med dansare bakom sig. Ett helt okej nummer, men jag tycker inte att sången håller samma kvalité som dansen. Inte när det gäller en sån här tävling. Däremot lyssnar jag gärna på låten när den kommer till radion. Andra chansen? Javisst, där får den gärna placera sig.

Rikard Wolff:
Nej! Nu kommer en sån där "nu-är-det-meningen-att-jag-ska-somna-låt" igen. Finner inget "go" i låten alls... tyvärr Rikard, du går inte vidare ikväll.

Sean Banan:
Skojar ni med mig? Förra veckan fick vi lyssna på "Gosa" och nu "Copacabanana"?? Det är samma stuk på låtarna, och Sean Banan - visst, han är ju rolig. Jag älskar hans låtar på radion, de lyfter upp och skojar till vardagen - men inte i en melodifestival!!? Nej, nej, nej... absolut inte final - skulle dock inte förvåna mig om svenska folket sätter honom i andra chansen.


FINAL:
Erik Segerstedt & Tone Damli
Swedish House Wifes

ANDRA CHANSEN:
Anton Ewald
Sean Banan


Vad tror ni om kvällens deltävling? Vem gör bort sig och vem går vidare?
Off topic:
När jag satt och kikade lite såg jag även hur fräck Laila varit i ett blogginlägg. Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Men visst har väl även hemlösa rätt till mobiltelefon - eller? Men hon har iallafall bett om ursäkt av vad jag kunde förstå :)
  • ALLMÄNT
  • 8 visningar

Gillar

Kommentarer