Kyckling- och bacongryta

Idag serverades kyckling- och bacongryta här hemma. Jag var faktiskt lite rädd för vad barnen skulle säga eftersom den innehöll en hel del purjolök och dessutom persilja och dill - det blir ju grönprickigt. Inte poppis hos barnen när de inte vet vad det är ;) Men de stora berömde maten och tyckte den var kanongod - faktiskt en ny favorit. De små åt som små odjur! - så jag är nöjd. Mer än nöjd!


Min tallrik bestod av en potatis, tre broccolibuketter och ja, vad kan det vara, 1-1,5 dl kyckling- och bacongryta. Smarrigt värre!

Nedanstående recept är alltså hur jag tillagat grytan, baserat på hur jag tänker att det kan passa mig och min familj, både vad gäller mängden mat och innehållet. Givetvis kan man ändra lite som man känner för ;)


900g kycklingfilé 400g bacon 30 cm purjolök 5 dl matlagningsgrädde 2-3 tsk dijonsenap 2 kycklingbuljongtärningar 4 msk dill 4 msk persilja
Salt & peppar

Strimla kyckling och bacon, hacka purjo. Stek ihop detta i en panna tills du tycker att det ser ut att ha fått fin färg. Häll över grädden, tillsätt senap och kycklingbuljongtärningar, fortsätt puttra en stund, 5-10 minuter. Häll i dill oh persilja, puttra lite till och red av om du tycker att konsistensen är för lös. Smaka sedan av med salt och peppar.

Serveras med fördel tillsammans med potatis och grönsaker, idag blev det färsk sallad och kokt broccoli till maten här hemma.

Gillar

Kommentarer