Kycklinglasagne med bacon och fetaost

Jag köpte på mig lite "för mycket" när det gällde färska lasagneplattor häromdagen. Vi åt vår lasagne men det blev kvar plattor, till och med oöppnat. Eftersom det var färska sådana ville jag ju göra slut på dom relativt snart, och sugen på vanlig lasagne (med köttfärs) var jag inte idag... jag gillar inte köttfärs riktigt... Men kycklinglasagne, så fel kan det ju inte vara. inte sant? Med lite bacon och fetaost som förhöjer... jo det var ju värt att testas iallafall - och fy tusan vad gött det blev!

Tomatsås:
2 gula lökar 3-4 vitlöksklyftor 2 burkar krossade tomater 1 tärning kycklingbuljong salt, svartpeppar, oregano Hacka lök och vitlök. Fräs i olja så att löken blir glansig. Tillsätt krossad tomat, buljong och oregano. Smaksätt med salt och peppar. Låt puttra ca 15 min, gärna med lock. Bechamelsås:
100g smör/margarin drygt 1 dl vetemjöl Drygt 1 liter mjölk salt, vitpeppar ca 1 kg kycklingfilé 2 paket bacon 1-2 paket lasagneplattor (beroende på storlek och sort) 200g fetaost 2 dl riven ost Smält smör i en kastrull. Vispa ner mjölet, lite i taget. Späd med mjölken och vispa till en lite tunnare sås (den tjocknar sen). Sjud ca 10-15 min, vispa mellan varven. Smaka av med salt och vitpeppar. Skär kycklingen i mindre bitar, strimla baconet - stek detta i olja tills det är genomstekt.

Smörj en gratängform. Varva bechamelsås, tomatsås, kyckling & bacon, lasagneplattor och smulad fetaost. Börja och avsluta med bechamelsåsen. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen, 200grader. Ca 30 min för färska plattor, ca 45 min för torkade plattor.
Innan och efter gratinering!

Gillar

Kommentarer