Legofilmen

Rasmus har pratat om bio i flera dagar nu och igår hade Legofilmen premiär – så jag tyckte att jag kunde glädja honom och Linus med ett biobesök idag. Sagt och gjort, vi for in till stan och maken släppte av oss på biografen innan han och de minsta for iväg på annat.

Filmen då? Jo, jag tyckte framförallt att budskapet var himla vackert. Lite som ”du ska tro på dig själv” och ”sikta mot stjärnorna och du når iallafall taket!”.
Emmet, en helt vanlig byggarbetare, får veta att han är utvald och extraoordinär. Han är något alldeles speciellt och kan rädda världen. Vidare följer stora äventyr för denne Emmet, och han är med om sånt han aldrig kunnat drömma om!
Men allt är inte alltid som man först får veta – även detta ska Emmet få erfara. Men genom att tro att man är något (våga krossa jantelagen!) så kommer man långt. Man kan om man vill. Man ska tro på sig själv. Alla kan lyckas!

Rasmus och Linus älskade filmen – och jag måste säga att budskapet med filmen var riktigt fint. Även om jag kanske inte är lika förtjust i lego som pojkarna

>

Gillar

Kommentarer