Leksaker från Lamaze

Jag har länge varit väldigt förjust i just leksakerna från Lamaze. Leksakerna känns säkra och bra, och det märks liksom att man tänkt lite inför tillverkningen av dessa. Leksakerna stimulerar både syn, hörsel och känsel genom sina färger, mönster, ljud och material. De har helt enkelt roliga leksaker som passar barnens utveckling, detta då man "delat in" leksakerna i olika steg. Alla barn är givetvis individuella men man får iallafall ett riktmärke med åldersindelningen.
Vi har små lamazefigurer till barnvagnen, men även några större djur. Däribland eldflugan Freddie och dinosaurien Spike. Även om de mestadels är avsedda för Isabella nu så kan jag ju säga att de andra barnen har svårt att hålla händerna i styr - de gillar också Lamaze´s leksaker. Och jag förstår dom!


1 (0-9mån): "Ta tag och känna"
Dessa leksaker stimulerar känsel genom att de oftast består av flera material och strukturer. De stimulerar synen tack vare de starka färgerna och olika mönstren. Exempel här är pandaskallran som stimulerar syn och hörsel. Men även aktivitetspingvinen är steg1, och den är även utrustad med pipljud.

2 (0-12mån): "Leka och växa" Nu uppmuntrar leksakerna till mera lek och utvecklar barnens fantasi. Dessa leksaker har lite fler finesser och funktioner än de i steg1. T.ex eldflugan Freddie som är en rolig upptäckarkompis, han består av flera olika material och strukturer, låter och prasslar och är en riktig färgglad prick! Sen har vi även sharpeien Shiver som vibrerar när barnet drar i ringarna. 3 (6-12mån): "Sitta och utforska"
Nu har ditt barn börjat sitta upp och leka, och blir därför mer aktivt i leken. Dragelefanten Putte kan vara kul att dra efter sig när det kommer roliga ljud ifrån den. Även aktivitetsboken är en rolig leksak här, som är mer för de stillasittande upptäckarna kanske - den innehåller olika figurer, strukturer och ljud. 4 (9-12mån): "Musik- och motorikfrämjande leksaker"
Ditt barn har börjat härma olika ljud och röster - därför är också dessa leksaker utrustade med olika ljud. Leksakerna i steg 4 går att putta på för att uppmuntra till rörelse samtidigt som de ger ljud ifrån sig för att gynna den språkliga utvecklingen. Melodibläckfisken gör att barnet gärna vill dra, trycka och krama - för att bläckfisken låter, detta stärker både muskulatur, motorik och hörsel. Elefanten med musik ger dessutom ditt barn möjligheten att själv "komponera ihop" egna melodier eftersom de färgade symbolerna på snabeln ger olika ljud när barnet trycker på dom.

Har ni leksaker från Lamaze hemma? Vilka då?

Vad tycker ni om dom?
  • Leksaker
  • 37 visningar

Gillar

Kommentarer