Linus 9 år - några bilder från åren som gått

Linus Dennis Timmy Nilsson, föddes 16 januari 2004 kl 05.07 på Länssjukhuset Ryhov, i vecka 35+6. Han var 50cm och vägde 3550g. På fotot ovan är han två dagar gammal.

Här är Linus runt halvåret och bilden är tagen utanför hans farfars hus.

Ovan har han hunnit bli 2 år, vi bor numera själva och har lämnat Jönköping/Bankeryd för Tranås. Detta var dock bara för en kortare tid och vi styrde snart kosan vidare.

Även denna bild är tagen i Tranås, i vår andra lägenhet i denna underliga stad. Minns jag rätt togs denna bild strax innan vi lämnade Tranås för gott och flyttade upp till Kopparberg - där vi också bara stannade en kortare period.

Linus sittandes vid Piren i Jönköping, vid ett av våra besök i hemstaden. Personligen älskar jag just denna bild!

26 juli 2008 träffade jag Conny, och därefter vart vårt liv aningen annorlunda kan man säga. Linus träffade Simon och därefter har de varit som bröder. Ena dagen bråkar dom, andra dagen kan de inte vara utan varandra. Tre veckors åldersskillnad kanske gör sitt också? Men kul har dom, alltid! Redan två veckor efter första träffen så bodde vi under samma tak som Conny och Simon (i det hus vi bor i idag).
Detta foto är taget i december 2009, Linus har precis blivit storebror för första gången och i famnen har han Rasmus som ser ut att när som helst få nacken knäckt ;)

Inom två år blev han storebror två gånger till - här med lillebror Jonathan bredvid sig i lekparken, sommaren 2012. Även fast han själv kanske inte uppskattar rutschkanor så mycket längre, så leker han med sina småbröder när det bjuds på lekparkslek - det är brödrakärlek det!

Linus i kyrkan, under dopet av lillebror Noah, 21 april 2012.

Vid närmare eftertanke har dessa nio år gått otroligt fort. Vi har fått erfara mycket tillsammans, jag och Linus. Hans första år i livet var ganska händelserika kan man säga, vi flyttade ett antal gånger och fann liksom inte ro vart vi än hamnade. Mellan 2005-2008 bodde vi i flyttkartonger inte mindre än sju gånger.

2006 flyttade vi till Tidan och här blev vi kvar. En händelse under våren 2008 satte djupa spår hos oss båda och efter det var vi på väg tillbaka till hemstaden Jönköping för att finna tryggheten där - men en julikväll ändrades allt och vi blev kvar. Det var tur det.

Idag lever vi ett kärleksfullt och tryggt liv tillsammans. Mamma, pappa och fem barn. Nej, Conny är inte Linus biologiska pappa, men det hör inte hit kan jag tycka - Linus vet vem hans riktiga pappa är men ändå har han valt att kalla Conny för pappa och Conny själv ser Linus som sin son också, oavsett vad.

Linus går i andra klass nu, och det går fint. Han är lite som jag var, älskar att lära - och är nog mer en teoretiker än en praktiker.
Han älskar att sitta vid datorn, spela datorspel och hitta på annat skoj - hans dröm är att bli datatekniker säger han. Och jo, det kanske blir något av den drömmen, det återstår att se.
Linus älskar sina småsyskon mer än allt, han ser dessutom fram emot att få bli storebror till typ 30 till, det sa han i radioprogrammet Tendens (<-- där="" finns="" även="" en="" länk="" till="" programmet="" där="" du="" kan="" lyssna="" på="">

Svärmor/Farmor var här tidigare ikväll för en fika och för att överlämna present till Linus. Nöjd och glad över sina nya Skylandersgubbar for han in och började spela, toknisse! ?
På lördag ska vi fira födelsedagen lite mer, då tillsammans med morgondagens födelsedagsbarn. Det får bli lite improviserat när man fyller år mitt i veckan, men han klagar inte över att få fika två dagar istället för en kan jag lova ;)
  • Linus
  • 260 visningar

Gillar

Kommentarer