Lövbiffsgryta med bulgur

Dagens middag: Lövbiffsgryta med bulgur

En lyckad och god middag, som samtidigt är sunt genomtänkt! Love it, ja - den blev populär kan jag lova, och blir nog ett återkommenade inslag.

Du behöver (2pers) 250g lövbiff 250g färska champinjoner En stor rödlök 1 stånd färsk broccoli 6 torkade enbär 2 tsk flytande margarin 1 köttbuljongtärning 1 dl minifraiche (max 5%) Soja, salt och peppar efter smak 1 dl okokt bulgur


Gör såhär

• Koka bulgurn enligt förpackningens anvisningar.

• Hacka rödlöken och bryn den mjuk och glansig i pannan tillsammans med en tesked flytande margarin. Lägg sen över den på ett fat.

• Lägg i strimlad lövbiff och skivad svamp. Bryn detta tillsammans med resten av margarinet. När det är färdigstekt tillsätter du löken och broccolin.

• Lägg i enbären och den upplösta buljongtärningen (i ca 1,5 dl vatten). Låt puttra 10 minuter ungefär.

• Tillsätt minifraiche och soja. Smaka av med salt och peppar.

Servera med bulgur.


Tips: Leta gärna reda på enbären, de är inte så goda att äta sen!

Gillar

Kommentarer