Lovis ettårskontroll!

Så var Lovis ettårskontroll avklarad med bravur.
En liten skelning kunde upptäckas på ena ögat, men inget oroväckande direkt. Läkaren skickade dock en remiss till ögon, mest för säkerhetsskull. Men sånt uppskattar jag mer, än att läkaren ska förbise det för att senare upptäcka ett synfel...

I övrigt, en stor tjej (lagom stor enligt oss förstås), med 79cm och 10890g. Lite lagom att bita i sådär ;) Vi har ju funderat lite på hur lik hon är Ninja på många sätt (men utseendemässigt mest lik Noah).
Hon började gå innan ettårsdagen, och storleksmässigt känns hon ungefär som Ninja. Så jag kollade upp Ninjas siffror för ettårskontrollen och upptäckte något lite halvkomiskt :)

Lovis: 79cm, 10890g
Ninja: 78cm, 10790g

Så de är ju faktiskt ganska jämnstora.
Skillnaden är att Lovis "pratar" mer än Ninja. Hennes språk kommer nog snabbare kan jag tro. Med utbildningen jag går, så har jag insett en del om språkinlärning när det gäller barns ljud osv - och vet med det att den prosodi hon skapar är himla bra för språkutvecklingen. Så jag ser fram emot att hon börjar snacka!
Men i det stora iallafall - Lovis är en himla glad liten böna. Hon vaknar glad, är glad hela dagen och somnar med ett leende på kvällen. Så enligt henne är livet en enda lång dans!

  • 8 036 visningar

Gillar

Kommentarer