Lovis på röntgenundersökning

Efter ett par avbokningar (pga förkylningar i familjen) så blev det äntligen gjort. Lovis isotopröntgen (DMSA) för att kunna utesluta en befintlig vesicouretal reflux. Lovis fick ju urinvägsinfektion, och som standard har de att man utför undersökningar för att kolla att små barn inte har denna refluxsjukdom, detta för att motverka att de får framtida njurskador. Bra, tycker jag. Men har känts så dumt att inte få undersökningen gjord i bättre tid. Men vad gör man... vi har varit förkylda i omgångar... men nu så ;)

Hon var verkligen grym den lilla tjejen. Inte för att nålsticket var populärt, jag skulle ljuga om jag skrev det. Hon hatar nålar och sprutor (med all rätt, jag är likadan!). Men hon avskyr tyvärr all vårdpersonal också efter att vi var inlagda. Första vändan idag som innebar emla, sätta infart och injektion av radioaktivt - det var sådär. Inte så poppis, men väntan i lekterapin var ju iallafall okej (bild ovan), vi fick räkna frukter, rita/måla lite och undersöka lite dockor. Så hon var nöjd för stunden.

Sen iväg från sjukhuset ett par timmar, för att andas lite luft, få lite mat i magen och sådär... Så tillbaka för undersökningen. Jag var beredd på en svettig kamp, att få Lovis att ligga helt stilla på en brits liksom. Det kunde väl inte annat än att bli kaos?
MEN - Lovis överraskade. Med Musses klubbhus på min telefon gick det som en dans. Jag var stunnad, kort sagt. Hon låg helt stilla tills bilderna (femminuters rörliga bilder) var klara. Allt gick som smort och vi kom därifrån snabbt och smidigt. Hon dansade ut ifrån sjukhuset med ett leende och ögon som strålade ikapp med solen!

Härligt. Nu hoppas vi att läkaren bekräftar det som ultraljudet visade - att där inte finns några förändringar eller antydningar på en refluxsjukdom. Räcker med att Ninja har det, jag ser helst att Lovis slipper.

På vägen hem stannade vi till så Lovis fick köpa sig ett nytt TY-mjukdjur. Supernöjd tjej. Och stolt morsa! <3

  • 2 401 visningar

Gillar

Kommentarer