Lyckan är gjord !

Nu har mamman i huset tänjt gränserna lite, kan man säga... Linus lycka är gjord!

En dator står inne på rummet och han slipper fråga innan datoranvändandet. Denna står ju till fritt förfogande. Det här var bättre än varenda julklapp, påskägg och födelsedagspresent i världen - det syntes på honom!
Conny, som fixade datorn, var verkligen Linus stora hjälte ?

Jag har kommit fram till att datoranvändande faktiskt inte måste vara så negativt för barn. Det kan faktiskt vara riktigt bra.

Visst, Linus sitter mer än gärna och spelar datorspel, det hymlar jag inte med. Men han sitter också gärna vid "skolplus" och nöter skoluppgifter. Han lär sig mera matte, svenska och engelska, han lär sig it-kunskaper och grunderna i datoranvändande i det it-relaterade samhälle vi lever i.

Men jag kommer vara noggrann med att barnen inte blir helt stillasittande ändå. Nu snackas det mycket instrument här hemma, men jag stöttar gärna upp så att alla barn deltar inom någon form av idrott också... Det är trots allt det som är största risken med datoranvändande. Stillasittande alltså, som resulterar i övervikt. Detta vill jag försöka motverka eller undvika...!

Linus största intresse är dock dator. Han vill bli "datorexpert" när han blir stor (det har han sagt i två år nu!), så jag kommer stötta honom i det också!
  • Linus
  • 254 visningar

Gillar

Kommentarer