Makens födelsedag

Här hemma är det inte bara fjärde advent idag, inte heller bara "lilla julafton". Pappan i familjen fyller faktiskt år den 23 december, så idag vankades det smörgåstårta då mina föräldrar kom på besök. En stor smörgåstårta, lika stor som en ugnsplåt, med massor av räkor!

Linus och Simon uppvaktade pappa med egengjorda pärlalster som de pysslat ihop hemma hos Sara, och från alla barnen fick de ett snyggt kortetui - något han verkligen behövde! Sen blev det en skjorta med slips av svärföräldrarna - så imorgon har jag nog en stilig make här hemma ? Presenten av sin mor fick han häromdagen, innan hon for till Gran Canaria - kettlebells - så det vankas träning här hemma ;)

Smörgåstårta har vi kvar, typ halva tårtan! Så om inte Conny får för sig att äta kvällsmat såhär efter kvällens julbord så blir det hundmat av tårtan - inte Qiwi emot kan jag lova! ;)


Men givetvis har vi "firat" fjärde advent också, då vi tände ljus till kvällens julbord. Lilla julafton innebär ju givetvis att man käkar julbord på kvällen den 23:e, det är något jag själv är uppväxt med, och det är något jag kommer föra vidare till mina barn. Man tar inte fram allt som är på julaftons julbord, men det viktigaste iallafall.

Under dagen har jag griljerat skinka, rullat köttbullar och fixat en Karlssons. Ja, här hemma struntade vi i Janssons i år. Ingen av oss gillar ansjovis - och en vanlig potatisgratäng kändes ju lite trist. Så vi körde varianten med en improviserad Karlssons frestelse. Det funkade klockrent, och alla åt med god aptit! Finfint! Köttbullarna fick en dust av kanelburken också, perfekt - de smakar juligt! Och skinkan vart en "alla tiders skinka". Jag är nöjd! Ungarna har ätit sig mätta och belåtna - och lilla Noah åt hela tre portioner!!

Även Qiwi fick sig en jultallrik förstås, det lär hon få även imorgon. Skinka, köttbullar, prinskorv, julkorv, medwurst, leverpastej och lite Karlssons. Ja, hon åt med en väldig fart - trots att hon tidigare idag fått avnjuta två portioner smörgåstårta!
  • Om jul
  • 30 visningar

Gillar

Kommentarer