Mamma, jag älskar honom!Idag tillbringade vi några timmar på Tibro Minizoo igen, det var ju ett tag sen nu. Ungarna var glada och idag var det öppet till flera djur så de klappade både kaniner, grisar, getter, får, marsvin och jag vet inte allt :) De var lyriska - ja, våra barn älskar verkligen djur. Det märks så väl!

Men... när vi satte oss hos marsvinen så fick Rasmus en i famnen... han blir som förbytt. Den livliga, energiska treåringen blev plötsligt en lugn, ödmjuk, kärlekskrank liten kille. Han kramade och klappade om vartannat, ögonen var som två solar och han brister flera gånger ut i "Åh mamma, jag älskar honom!" samtidigt som jag får blicken ovan...

Jaa, mammahjärtat hoppar till. Skulle jag inte tänkt till så hade jag fem sekunder senare vart på väg till en djuraffär för att köpa hem både marsvin, bur och tillbehör. Lätt! Men nej, så kul skulle vi inte ha!
Vi har ju Qiwi, och det räcker fint än så länge. Hon blir överöst av kärlek och kramar här hemma, och jag känner inte direkt att det finns tid att lägga på fler djur. För skaffar vi ett marsvin så lär det snart bli så som jag hade det som liten - ja mina stackars föräldrar fick stå ut med att jag kom hemdragande med än det ena och än det andra. Min stackars mamma tog hand om varenda djur jag tog hem. Jag överdriver inte när jag säger att vi hade två hundar, katt, ödlor, möss och chinchilla samtidigt. Var säkert ännu fler - ja degus hade vi också i samma veva!

Så vill jag inte ha det...

Men tids nog, kanske... tids nog kanske lilleman kan få sin önskan. Det beror på om djurintresset håller i sig över en längre tid, och om det finns mer tid längre fram att lägga på ännu ett djur. Tills dess får vi besöka små djurparker för att gosa :)

Gillar

Kommentarer