Mammabloggkryssning 2013

Jag har haft ett fab dygn till havs kan jag lova. Allt började i lördags då jag klev på bussen i Mariestad vid 10-tiden. Tillsammans med Anna, Hanna och Michaela tog vi oss upp till Stockholm och Birkaterminalen. Där möttes vi av StarStable Online och en supersöt liten pålle som inte alls gillade de blommor som sattes i manen! ?

Lagom trött efter en fem timmar lång bussresa var det bara att vänta på att få kliva på båten. De andra mammorna tyckte nog att jag var ganska tråkig - hälsade liksom och pratade väl lite smått men jag var inte särskilt sprallig kan man säga. Seg var bara förnamnet! Men på båten kom vi iallafall, och satte oss för att tjöta lite skit med ett gäng andra mammor innan vi fick våran hytt! Snajsigt!

Det vankades mingel, välkomstdrinkar och goodiebags ganska snart. Välfyllda goodiebags kan tilläggas! Det var mycket prat och skratt i konferenslokalen, och många nya ansikten! Vi pratade med de andra en stund och smet sen iväg till hytten för att göra oss redo för middagsbuffé! Jag gillar buffé - valfriheten är stor och man tar vad man vill ha... Det som är lite jobbigt är ju att det alltid blir så mycket mat på tallriken. Ja, jag blev mätt och mer därtill - åt nog mat så det räckte för tre veckor framöver haha :)

Vänstra bilderna: Middagsbuffé, dag 1. Högra bilderna: Lunch, dag 2.
Kvällen gick sen i ett rasande tempo, folket försvann åt olika håll och ja, jag vet faktiskt inte vart hälften var ens :) Men det är så när man åker båt. Jag spenderade kvällen med Anna, Hanna och Stephanie - vi hade det lugnt och trevligt oavsett om vi satt på däck eller inne på discot! Sen blev det en tidig kväll, tanken var att man skulle sova nu när det gavs tillfälle - HAHA! Jag och Stephanie låg och pratade och vips så var klockan 04. Ehm... turbosova i tre timmar vart det sen - klockan ringde 07.00!

Efter en härlig frukostbuffé vart det "minimässa". Stadens hjältar, Restylane och Vita Liberata var på plats för att förgylla vår kryssning. Min favorit vart ju helt klart Stadens hjältar - mycket för att barnen tokälskar dessa bilar och böcker! Sen var de himlans trevliga också! ?


Det handlades i taxfree, minglades lite till, donades lite här och där och vips så vart det dags för prisutdelning. Innan dess var det presentation av Viking Line och lite nyheter som visades - Popple presenterade drinkar och en taxfreekille demonstrerade en ny Armanidoft (som doftade underbart!)

Alla hade haft möjlighet att tävla innan kryssningen - och alla lovades att vinna något. Kanonbra ju - och själv höll jag tummarna för flera saker som jag ville ha. Storvinsterna hade jag i bakhuvudet men tanken att man själv skulle dra hem en sådan fanns liksom inte på riktigt, även om vi skojade en del om det på vägen upp till Stockholm!


Men dra på trissor! Jag vann det jag allra helst ville vinna - en Beemoo kombivagn från Jollyroom. Där stod jag då, med ett långdraget gallstensanfall (troligen pga vindruvor!) och var nog den gladaste på hela båten! Att le in i kameran var inte det lättaste, man var ju aningen spänd pga smärtan samtidigt som jag var nära lipen haha :) Men nu står vagnen i hallen och väntar ?

Lunchen, sista måltiden med flickorna väntade och det var riktigt gott om man frågar mig. Jag älskar räkor, vilket förrätten bestod av. Huvudrätten var rimmad lax alternativt kyckling med pestokräm. Jag trodde jag valt laxen men när jag insåg att den var rimmad så kollade jag en extragång - och mycket riktigt, jag hade valt kycklingen! Gav personalen en vink om detta och jag fick snart in kyckling istället, så för min del är jag glad att de kunde tänka sig att byta ut maten även om det innebar att de fick slänga en tallrik med lax och dillstuvad potatis. Kycklingen serverades med risotto och rödvinssås - göttans!
I det stora hela är jag grymt nöjd med kryssningen, på alla sätt. Det blir vad man gör det till - och man kan ju inte räkna med att alla ska vara på samma ställe hela tiden. Detta var tredje gången jag var iväg på mammabloggkryssningen - och givetvis åker jag även 2014! En självklarhet!

Stort tack till Mgroup för en finfin kryssning och ett härligt dygn ombord på Birka Paradise! ?
  • Events
  • 14 visningar

Gillar

Kommentarer