Mammamingel 2013

I lördags var jag iväg mer eller mindre hela dagen. Blev hämtad av Anna runt 12-tiden och for iväg för att hämta syster och svägerska i Mölltorp. Mammamingel 2013 väntade i Norrköping och vi körde raka vägen upp - fulla av förväntan!

Foto taget på plats, av Vikbofoto.se

Mingel, fotografering, tipspromenad, shopping och annat stod på schemat. Fina utställare med en del bra erbjudanden, det gillas. Personligen ångrar jag verkligen att jag inte passade på att köpa med mig en Green Pan hem...

Det bjöds på fika, trerätters meny och föreläsningar. Verkligen värt att läggas på minnet är Majvor från Intima som pratade om kvinnokroppen, orgasmer och det som hör till så att säga. Aldrig, och jag menar aldrig, tidigare har jag fastnat så för en föreläsning. Hon bjöd på sig själv, var inlevelsefull och drog bra paralleller med verkligheten.
Något jag tyckte var såå bra var det här som hon tog upp om små barn. Att vi sätter dom i små fack direkt. En pojke som drar i snoppen är gullig - medans det är skamligt med en flicka som drar/pillar på "snippan". Det är ju faktiskt något som följer med upp i åldern sen, en bra tankeställare det där - även om jag personligen inte tycker att det är särskilt "gulligt" när småpojkar drar i snoppen heller (men nej, jag lägger inte någon skam över det heller)! Maten då? Jo, förrätten var otroligt god. En skagentoast där skagenröran var en av de godaste skagenröror jag nånsin mumsat i mig. Där snackar vi lyckad förrätt.
Varmrätten var inte en lika stor höjdare, tyvärr. En relativt smaklös fläskfilé med potatisgratäng som smakade... lite konstigt? Den var inte äcklig, men den smakade något annorlunda typ... vet inte vad. Såsen var jättegod, men jag saknade de färska grönsakerna - istället fick vi bönor och rödlök som grönt tillbehör. Vi efterfrågade extra grönsaker då samtliga vid vårt bord tyckte att grönsaker hör till - och fick då in ett extra fat med detta - bönor och rödlök! Smakupplevelsen var ganska intetsägande... och jag reagerade väldigt starkt på att hotellet hade bristfällig service. Har man över 50 gäster så ser man till att ha mer än två servitriser typ... de fick springa som skållade råttor och ändå hann de inte med riktigt... och mat fanns inte ens klart till alla. Jag och syrran hann liksom äta upp våran mat innan Anna och Hanna fått sitt kött...? Då påpekade vi detta flera gånger dessutom, och de erbjöd andra (som klagat) ytterligare en köttbit innan alla ens fått...?

Efterrätten var vaniljpannacotta. Hade egentligen framfört önskemål om osötad dessert men detta ganska sent. Men av informationen att döma så trodde jag inte att det skulle vara någon fara, så jag körde på... ovetandes om vad desserten bestod av - tills jag såg den. Värt att smaka på, men det skulle få ta tid att äta minsann! Bären var gudomliga - jag älskar färska bär! Pannacottan var gräddig, söt och smakade kanske inte så mycket vanilj direkt. Tog väl si sådär 45 minuter att äta den... och då åt jag ??ndå inte upp hela. Det vågade jag inte... just pga att den smakade väldigt sött.

Vi fick med oss en hel del goodiebags hem, och vinster. Snacka om att de hade ordnat med vinster så att det räckte till alla och lite till ;) Så det var ju inte någon som gick vinstlös hem kan jag lova!

Mina goodiebags och bilder på vinsterna kommer ni också att få se. Men det tar vi imorgon va? Alla godbitar kan man ju inte avslöja direkt ?
  • Events
  • 8 visningar

Gillar

Kommentarer