Mätt utan kött; Vegetariskt fyllda paprikahalvor

Egentligen är jag en riktig köttätare, men ibland behövs en vegetarisk dag. Det fick det bli idag, även genom middagen! Fyllda paprikahalvor var riktigt gott må jag säga!

Matvete var något nytt för mig, men det var absolut inte sista gången!
Mättande var det också... rekommenderas starkt!


Du behöver (2pers): 2 paprikor 1 dl matvete 2 dl kidneybönor 1 rödlök 2 vitlöksklyftor Salt, peppar, cayennepeppar
Dressing: 1 dl lätt matyoghurt 2 vitlöksklyftor Italiensk salladskrydda
• Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar

• Fräs hackad rödlök och hackad vitlök i lite olivolja. Krydda efter smak.

• Tillsätt kokta kidneybönor och matvetet i pannan, rör om.
• Skär paprikan i halvor. Fyll dom med fyllningen och in i ugnen, ca 10min i 230grader.
• Gör dressingen under tiden; Pressa ner vitlöksklyftorna i yoghurten, blanda i kryddan.
Servera med sallad, eller som jag; vitkål och gurka.

VOILA!

Gillar

Kommentarer