Min Drömjul!

Visst har vi alla drömmar när det gäller julen? Så har även jag...

Jag drömmer om en julaftonsmorgon där jag vaknar först av alla. Inte av någon skriker efter välling, inte för att någon sparkar mig i ryggen, inte för att TV:n står på högsta volym. Nej, jag vaknar självmant, och utvilad. Går upp, tar en lång dusch, slår på kaffebryggaren och värmer på risgrynsgröt till ungarna. Snön vräker ner utanför fönstret...

Lagom tills jag dukat fram frukostbordet börjar alla vakna till liv. Man avnjuter en härlig frukost tillsammans, utan gnäll, utan kiv och tjuvnyp här å var. Man pratar med varandra och barnen uttrycker vad de önskar att tomten ska komma med i år. Barnen får förhoppningar och längtar ännu mer.
Under tiden de tittar på julkalendern på morgonen plockar vi fram de små klappar som barnen ska få på morgonen. De får något alla fem, som de kan sysselsätta sig med under dagen. Klapparna öppnas framför den sprakande brasan där barnen sitter på fårskinnsplädarna på golvet. Målarböcker, lego eller något annat tidsfördriv. Detta för att väntan inte ska bli alltför lång för de "stackarna".

Julmusiken hörs i bakgrunden, jag går och trallar, vi tar en förmiddagsfika runt 11-tiden där det serverades lussekatter, pepparkakor, saffransbullar, schackrutor och andra kakor typiska för julen - tillsammans med väldoftande kaffe (och saft för barnen förstås).

Nån timme senare påbörjar jag dagens mat, julbordet. En del är ju klart sen dagen innan, men det finns vissa saker som ska göras idag också. Pappan i huset roar barnen och leker med dom, tågbanor byggs och rivs ner, klosshus likaså... man hör kiknande barnskratt här och var i huset. Livet är underbart...

Innan Kalle Anke trillar våra föräldrar och syskon med respektive in. Kalle är ju en tradition man aldrig får missa, så här tar alla plats framför TV:n. Inte för att det finns plats för typ 15 pers där, men man tar sig plats. Julen är en familjehögtid - så vad gör det om man får sitta halvt på varandra? ?

Julbord, julklappsutdelning och Karl-Bertil Jonssons julafton avnjuts tillsammans... med de jag älskar allra mest.


Jag kan erkänna att det gör ONT i hjärtat att inse att det inte riktigt är såhär! Att vi måste fira på varsitt håll vissa av oss, att jag inte får vara tillsammans med alla, så som jag vill.
Compricer hemförsäkring har hjälpt många hushåll hitta rätt bland försäkringsdjungeln där ute! Vi hjälper gärna dig också!
  • Om jul
  • 16 visningar

Gillar

Kommentarer