Min nya livsstil

Under de senaste dygnen är det många som ifrågasatt mitt val angående Naturdiet. Jag får veta att pulverdiet är skit och man rekommenderar mig istället att jag ska testa LCHF, GI, Viktväktarna osv - och just det, äta mindre & träna mera.

Jag vet inte om jag inte varit tillräckligt tydlig men detta är just inför operationen. De sista veckorna innan min Gastric Bypass ska jag försöka minska så mycket jag bara kan i vikt, av flera anledningar. Dels så vill jag få en del av jobbet gjort innan så att jag kanske har 10-15 kg mindre att tampas med efter operationen är gjord. Men jag vill också underlätta själva operationen, vilket man gör genom att köra en LCD-diet.

När man opereras på Bariatric Cencter finns det inget krav på att man måste leva på flytande, huvudsaken är att man går ner önskat antal kilon, hur många bestämmer man tillsammans med läkaren. Största anledningen till viktreduktion inför operationen är för att minska ner levern så gott det går. I mitt fall vet jag att det inte är så mycket att minska ner då de kollade min lever med ultraljud i somras och den såg jättefin ut - jag hade alltså inte börjat utveckla fettlever.

Jag har gått på Naturdiet i två dagar nu, och det går över förväntan bra (minus minst 3,1 kg på dessa två dagar!). Visst finns det ett visst sug efter choklad och smörgåsar - men det är fullt hanterbart. Jag klarar mig galant med shakes och vatten. Blir jag extra sugen så lyxar jag helt enkelt till det med en ReadyToDrink istället - de är lenare i smaken och caffelatten är oslagbar!
Nu kommer jag leva på enbart flytande i 2-3 veckor, sen görs operationen. Efter det blir det ca en vecka med flytande kost (fast typ juice, fil, yoghurt, soppa m.m.), sen två veckor med pure (typ barnmatsburkar, fiskgratäng och mixad hemgjord mat). Efter det ska jag kunna äta mat som alla andra äter - fast i avsevärt mycket mindre portioner.

Så det är färdigbantat för min del - det blir inga med viktväktarbesök, viktminskningspiller och andra jojobantningar. En gång för alla så ska även jag få g?? ner i vikt - och stanna där!
  • Hälsorelaterat
  • 10 visningar

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229