Mitt ljuvliga (?) 2012

Jag håller på att sammanställa en årsresumé av året som varit, men den är inte klar än. Ett år är lång tid, och jag vill försöka få med det viktigaste från varje månad - men jag hittade en lista som jag publicerade i januari och tänkte att det kan vara kul att göra om den :) Det är ju inte allt som är sig likt mellan mitt 2011 och det året som precis gått, inte sant? Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag la mig på operationsbordet, frivilligt. Visst har jag opererats förut, som barn, då jag tagit bort polyper och satt in plaströr. Men hur mycket hade jag att säga till om då? Om jag hade sagt "nej" - hade de lyssnat då? Nopes, skulle inte tro det ;) Men nu gjorde jag det av egen vilja, för jag "gett upp" så att säga. Genomgick en gastric bypass den 14 november, förmodligen det bästa jag gjort för mig själv.


121114, tidig morgon. Höll du några av dina nyårslöften?
Hmm, både ja och nej. Jag lovade som alla andra år att gå ner i vikt. Och året innebar ju faktiskt en gastric bypass, så på sätt och vis har jag ju hållt det då jag gått ner 20 kilo av min övervikt. Mer blir det under 2013.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Mjo, Anna fick en pojk i... maj va? Mitt minne är ju som en guldfisk, men jag vill bestämt minnas att det var i maj.

Dog någon som stod dig nära?
Jag har åtminstone inte varit på någon begravning...

Vilka länder besökte du?
Oj, inget annat än Sverige. Eller räknar ni Åland, då jag var där på en kryssning? ;) Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013? Vänner? Trevliga middagar? Besök?
Jag är så fruktansvärt less på att alltid vara den som tvingas åka, att det alltid ska vara jag som åker nånstans, att folk aldrig kan visa sig här liksom. Nej, jag hoppas på mer vänner här hemma under 2013! Att folk vågar visa sig i Tidan, och hos oss!

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? Det får nog bli den 14 november, dagen då mitt nya liv började? Vad var din största framgång 2012? Jag övervann blygheten. Jag vågar prata med folk, jag vågar säga hej liksom, även till folk jag inte pratat med i evigheter!

Största misstaget? Tillit till fel människor? Att inte lita på min magkänsla! Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte mer sjuk än vanligt! ;) Jag drömmer ju om 11 barn - något som många tycker är sjukt! ;) Annars har jag nog inte varit särskilt sjuk. Skadat mig har jag nog inte heller gjort.
Äter de gamla vanliga medicinerna, levaxin, järn, b12 osv... men det kommer jag ju få göra livet ut nu, oavsett vad...
Bästa köpet? Har nog faktiskt inte gjort några speciella "inköp" som man kan räkna med i den kategorin... men önskar att jag kunde skriva "det nya objektivet till min Nikon" här... Vad spenderade du mest pengar på? Får man skriva elräkningar? Nej men skämt o sido så vet jag inte riktigt... kläder till barnen kanske? Och då försöker jag ändå handla en hel del kläder via klädbytardagar och liknande... Gjorde någonting dig riktigt glad? Den dagen då jag fick klartecken för operation vart jag genast flera kilo lättare, jag såg en framtid jag inte tidigare sett. Efter det har jag blivit väldigt glad varje gång någon påpekat att resultaten syns. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? Danny Zanyar - Astrologen. Den är helt totalt jädrans underbar!
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare tror jag...

Eller vad sägs om detta smile? ;)
Foto: Hanna of Sweden

Vad önskar du att du gjort mer? Tänkt efter. Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig. Hur tillbringade du julen? Hemma med make och barn. Ja jag hade hoppats på att ha både mina föräldrar, syskon med respektive samt svärmor här. Men så vart det inte. Julen vart fin och så ändå, men vi är rörande överens om hur vi vill fira nästa jul - och det är inte på samma sätt.

Barnen framför granen, julen 2012 Favoritprogram på TV? Ensam mamma söker, bonde söker fru och Så mycket bättre. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? "Att hata är bara tids- och energikrävande, så hatar någon gör jag inte. Däremot känner jag igen känslan av att "ångra ett möte", att ångra att man släppt någon inpå livet, att ångra sådant. Men att hata är ett väldigt starkt ord. Att känna avsmak är ett bättre ord.." (helt kopierat från förra årets lista...) Bästa boken du läste i år? Oj, haha, har jag ens hunnit läsa en bok i år? Tveksamt... Största musikaliska upptäckten? Helt klart Darin Zanyar. Jag underskattade honom grymt mycket förut men efter hans deltagande i "Så mycket bättre" och hans tolkningar av låtar som "astrologen" och "en apa som liknar dig" så är jag beredd att skriva att jag älskar hans röst. Något du önskade dig och fick? Jag önskade mig ett bäddset i julklapp, fick tre. Jag önskade mig en elvisp, fick en. Jag önskar mig dock fortfarande både en ipad, en bärbar dator och ett nytt objektiv - men det har jag ännu inte fått. Inte heller någon Kitchen Aid. Något du önskade dig men inte fick? Precis som ovan. Ipad, bärbar dator, objektiv och kitchen aid. Men har ännu inte fått någon dotter, men kanske kommer hon 2014? Jag hoppas på det :) En graviditet är planerad tills i höst nån gång iallafall :) Årets bästa film? Jag ser inte många filmer alls, faktiskt. Vad gjorde du på din födelsedag? Oj.. hmm... tror vi var hemma. Åt smörgåstårta och chillade typ. Brukar vara så... blir nog likadant i år, fyller ju om en vecka nu ;) Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag fått operationen tidigare än jag fick, om jag legat i mer angående den. Men nu är den iallafall gjord och man kan bara blicka framåt. Men jag tror att året varit bättre om man sett röken av sina vänner desto mer... Hur skulle du beskriva din stil? Man tager vad man haver.. Vad fick dig att må bra? Mina barn. Kort och gott. Kärlek. Kramar. Vilken kändis var du mest sugen på? Jag svarar precis som förra året, Mikael Persbrandt. Han är stilig som få. Vem saknade du? Det låter jag vara osagt. De bästa nya människorna du träffade?
Anna, som jag träffade på bloggminglet 2012, och som nu är en av mina närmsta vänner. Men jag vill även ta tillfället i akt och nämna alla bloggvänner jag träffat - ni betyder så mycket varenda en av er. Ni är underbara!
  • ALLMÄNT
  • 15 visningar

Gillar

Kommentarer