Muskelkramp och lite skrämmande fakta...

Imorse vaknade jag av en helt sinnessjuk kramp i båda vaderna, det var så jag kved där jag låg i sängen. Aldrig har det krampat så... och då sägs det ju ändå vara ganska vanligt att uppleva muskelkramp som gravid.
Tre timmar senare hade jag fortfarande kramp... fast inte lika intensiv förstås. Men den fanns där... hela tiden. Och finns ännu!

Jag skrev ett par rader på facebook - och fick tipset att dricka vatten. Det kan tydligen bero på vätskebrist. I mitt fall är det mycket troligt då jag är riktigt dålig på att dricka tillräckligt. Blir mest kaffe och te faktiskt, men inte i de mängderna som man rekommenderas dricka när det gäller vätska.
Och nej, jag tror inte att kaffe/te är vätske-/urindrivande. Nya studier visar att det funkar lika bra att dricka kaffe eller te, plus att te innehåller flour och antioxidanter vilket gör det bättre än vatten till och med. Visst kan höga doser av koffein vara urindrivande och uttorkande - men då är det riktigt höga doser vi pratar om. Inte mina 4-5 koppar per dag...
Det enda negativa med te är väl att det hämmar järnupptaget och därför avråder man ifrån att dricka te till maten, men jag brukar inte dricka något alls när jag äter. Kanske någon deciliter vatten på sin höjd.

I vilket fall som helst så har jag nu roat mig med att dricka vatten idag. Mer än vanligt. Och kaffe förstås - annars blir jag inte människa :)
Googlade en del också, och insåg något som för mig var lite skrämmande...

Näringsbrister och mineralbrister... något som jag liksom gärna "slår bort". Men jag insåg att jag faktiskt inte skött mina kalciumtabletter som jag ska. Detta för att jag avråtts att ta dom i samband med levaxin och järn. Järn tog jag ju flera gånger om dagen under en period, vilket gjorde att kalcium fick prioriteras bort. Efter att jag började med infusionerna har jag helt enkelt glömt bort att återuppta kalciumtabletterna. Nu läste jag lite om brist på kalcium... och det var ju aningen skrämmande. För min del iallafall...

Muskelkramp, svårt att somna in, sköra naglar, hud/hårproblem, blödande tandkött, karies, nervositet, ryckningar i ögonlocken, domningar och stickningar i armar och ben samt allergier.

Jaha... hmm. Endast två av ovan nämnda symptom som inte stämmer in på mig. Två! Resten är klockrena... kanske ska börja ta mina tabletter igen? Pillerknaprande - thats my thing!

Gillar

Kommentarer