Mysteriet fortsätter…

Ja hur var det egentligen? Vårdcentralen kl 14 igår, men jag har inte sagt något om det efter det…? Nepp, det beror på att jag inte vart så mycket klokare heller. Någon lunginflammation bör det inte vara eftersom hon inte har flämtande andning, hon hostar inte nämnvärt mycket och hon har inte feber. Lungorna låter bra och hon är aktiv för övrigt.

Nåja, mysteriet fortsätter. Läkaren pratade om någon fenomen där brosket fortfarande är mjukt och man därför får mer ”låtande” andning, ja alltså – isabella väser typ när hon andas. Ska försöka filma detta imorgon så får du se…!
Hon lyssnade på lungorna, kollade andningsfrekvens, noterade temp som jag tagit tidigare, kollade AT (allmäntillstånd) och bedömde henne därefter. För att ”lugna” mig ringde hon även barnmedicin för att kolla – och därefter skickades en remiss dit. Lär väl ta ett tag innan man kommer dit.

BVC-sköterskorna var gulliga och skickade med oss en burk specialkost. Detta ska tydligen göra att Isabella inte kommer kräkas upp maten lika lätt. Tydligen vanligt att ge som uteslutande kost vid glutenintolerans hos spädbarn, ja jag vet inte. Men kan det hjälpa henne så är det värt det – absolut. Nu ska vi testa och se…
Sen pratade vi även om luftrörsvidgande. Jag körde ju en test ”på eget bevåg” (något nervös, även om det inte är farligt, men ändå, jag hade åtminstone fina vänner bakom min rygg!) i Göteborg. Gav henne luftrörsvidgande (minns inte om det var airomir eller ventolin, men tror på det sistnämnda), och hon sov hela natten! Hon sov bra!
Därför tog jag upp detta, och de skulle diskutera det. Sen kommer troligtvis barnmedicin skriva ut något luftrörsvidgande till henne om behovet kvarstår.

Känns så skönt att ha de BVC-sköterskorna som vi faktiskt har. De är bättre än alla läkare i världen många gånger. ”Man ska alltid ta en mamma på största allvar”, ”Ja men du är erfaren och vet ju…”, ”Jag vet att du aldrig skulle ringa hit om du inte verkligen är orolig”. Såna ord värmer, de känner mig verkligen och de vet när jag oroar mig och inte. Underbart! ?

Isabella har fortsätta kräkas idag, men enligt vågen går hon stadigt uppåt. Hon följer sina kurvor fint. 4,5 månad gammal väger hon nu 7340gram och mäter hela 66cm. Underbara hjärtegull – så skönt att du växer som du ska iallafall, trots allt!

  • Isabella
  • 12 visningar

Gillar

Kommentarer