Något som berör - alla kan hjälpa till !

När jag satt och surfade runt en aning så hittade jag plötsligt Alicemössan. Jag har sett sidan "Alicemössan och brorsan" på facebook tidigare, men inte riktigt tänkt på innebörden - men nu satte jag mig och läste, och det är sällan (läs; väldigt sällan) jag blivit så berörd av en blogg.

1,5 år gammal fick lilla Alice diagnosen hjärntumör - är inte det varje föräldrers stora mardröm så säg. Jag ryser av obehag vid bara tanken, raderna i bloggen får ögonen att tåras. Rädslan över att en dag drabbas själv gör sig påmind och jag kan inte annat än lida med hennes föräldrar.
Inte nog med cancern så drabbas Alice i samband med en operation av en stroke. Vad är det för en sjuk värld vi lever i? Att man som förälder orkar sig igenom detta är otroligt beundransvärt - (men visst, har man något val när man väl står där?)

Alice mamma kom på den underbara idén som ligger bakom Alicemössan och projektet tog sin start i augutusti 2012 tillsammans med kreatören Hanna. Tanken är givetvis att samla in pengar till barncancerfonden - och för varje såld mössa går 50kr direkt in på barncancerfondens konto. Varenda krona gör skillnad, och med en Alicemössa gör du skillnad samtidigt som du får bära en fin mössa oavsett om du drabbats själv eller ej!

Klicka på texten för att komma till ovanstående inlägg

Gillar

Kommentarer