Namnlösa sessan!

En väldigt, väldigt stolt storebror håller om sin lillasyster!


Hon kom ju i tisdags, och jag hade planer på att stanna på BB i minst två, tre nätter. När jag pratade med personalen på BB så klargjordes det att jag skulle behöva stanna till fre/lör för att slippa kontakten med "BB-vård i hemmet". Så tanken fanns där.

Jag orkade till onsdagen. Så jag åkte hem igår eftermiddag, efter knappt ett dygn på BB. Anledningen var enkel; jag ville sova! Att dela rum med någon är inte min starka sida - och inte när det innebär att personalen springer in och ut i rummet om natten.
Det var givetvis inte rumskompisens "fel". Men som nyförlöst är man ju, naturligtvis, ganska lättväckt. Och det är inte särskilt skoj att vakna 1-2 gånger i timmen för att någon går i dörren - samtidigt som lampan i rummet var tänd i stort sett hela natten!

Jag frågade lite försiktigt om ett eget rum men jag visste svaret redan innan. Det fanns inte nån chans till det som det såg ut nu. Nästan hela 43:an var stängd pga ombyggnationer och därmed var det lite trångt på 44:an där jag låg. Det låg 10-12 personer nere på förlosningen som väntade på att få komma upp till BB och då var det kanske inte prio 1 att ge mig ett eget rum ;) Alternativet var att åka hem - så sagt och gjort. Jag bad om min sista järninfusion och packade ihop våra väskor för hemfärd.

Och vi har haft det väldigt gött hemma. Jag kommer hem och får maten serverad. Det första jag serverades var köttfärssås med kantareller liksom - hur gott är inte det på en skala? ;) Sen har han pysslat om oss båda - samtidigt som han bär det största lasset när det gäller de äldre barnen. Jag har lillsessan - och eftersom jag gett mig fasen på amningen denna gång så har jag ju att göra i stort sett dygnet runt i början ;) Men det funkar fint hittills!

Idag har vi vart ute på förta promenaden - en sväng till lokala ica-butiken och till vårdcentralen. Gratulationer flödade över en aning ;) På vårdcentralen bad jag om ett nytt hb-test eftersom jag varit aningen trött igår och idag.. Men det visade hb 111 så jag kan inte klaga! För två veckor sen låg jag på 101 och nu - efter en förlossning där jag förlorade totalt 700ml blod (400+300) så ligger jag på 111. Bra! :)

Vad gäller lillsessan så är hon fortfarande namnlös. Vi hade två namn redan innan hon kom till världen. Ett som jag fastnat mer för, och ett som Conny fastnat mer för. Men inget av namnen är längre aktuella. Fina namn - men de känns inte rätt liksom. Det är inte HON! Så jakten på det perfekt passande namnet fortsätter. Idag har vi diskuterat fram och tillbaka, fram igen och tillbaka igen - namnen har kommit och gått om varandra och ja... vad har vi kommit fram till? Jo, vi har fortfarande två olika namn. Två helt andra namn än de vi hade från början... om det blir något av de två vet vi inte än dock.

Tills vidare kallas hon för sessan, lillsessan, prinsessan, stumpan, gumman och bubban! ?

Gillar

Kommentarer