Napoleontårta

Gissa glädjen hos mina grabbar när jag slängde ihop denna tårta? Den serverades på kvällen på alla hjärtans dag, istället för den hjärtformade marsipanklädda tårta som många förmodligen serverade

Napoleon är något som hela min familj är barnsligt förtjust i – och som jag alltid inbillat mig är väldigt avancerat. Men det var väl inte riktigt sant!
>

Enkelt var det (kanske för att jag använde färdig smördeg?) och fort gick det. På mindre än en timme stod tårtan på bordet, redo att ätas. Och då gick ju en del tid åt att göra vaniljkrämen och låta den svalna!

>

Du behöver:
3 plattor smördeg
1 dl vispgrädde
2 dl vaniljkräm
1 dl äppelmos
några matskedar hallonsylt
1 dl florsocker
1 msk kallt vatten

Kavla ut smördegsplattorna till önskad storlek, gärna ca 8*40cm så att de går från kortsida till kortsida på ugnsplåten. Lägg de på vattensköljda plåtar och grädda i 10 minuter, 200 grader.
Låt svalna.

Gör vaniljkräm.
Vispa grädden.

Bre äppelmos på första smördegsplattan. Lägg på en ny platta på moset.
Blanda den vispade grädden med den kalla vaniljkrämen. Bre på tårtan.
Lägg på sista smördegsplattan, gärna med undersidan uppåt. Bre på ett tunt lager med hallonsylt och bre sedan på florsockerglasyren du gjort på florsockret och vattnet.

Klart! Låt gärna stå i kylen en liten stund innan servering.

Gillar

Kommentarer