När dagarna består av multiplikation


Detta var äldsta sonens matteläxa för någon vecka sen. Multiplikationstabellen, fyra tabeller. Nu är det fyrans tabell som gäller och vi tragglar dag ut och dag in. Lagom kul tidsfördriv - men jag vet att det ger mycket i längden. Själv älskade jag ju matte i skolan, och skulle gärna haft matematik från skoldagens början till skoldagens slut! Matteböckerna tog slut fort!

Jag hoppas att Linus finner samma intresse i matten som jag gjorde, men det återstår att se. Jag hade intresset redan i första klass, och han går nu i trean. Men det går framåt, och vi tragglar som sagt varje dag. På olika sätt. Vi hittar liksom multiplikation (som det handlar om just nu) i olika vardagstillfällen. Vid dukningen till middagen, vid sopkastningen, i bilen under resan till stan osv. Hela tiden finns det saker att relatera till matematik.

Men jag tror att det är det bästa, att få in matten i en naturlig vardag, inte bara när läxorna kommer fram. Att hela tiden ha det i huvudet liksom, det underlättar en hel del. Då behöver det inte heller bli "något tråkigt" vilket det annars lätt blir när man ber barnen ta fram läxorna. Hur kul låter det liksom? "Läxorna!?"

Gillar

Kommentarer