När en pojke väljer rosa...

Vi var in till stan och handlade lite smått, och Jonathan stannade till vid cyklarna på Coop Forum i stan. "Den vill jag ha" utbrast han och slängde sig över en rosa cykel.

Mjaha... jo den var ju jättefin!
Och ja - det tycker jag faktiskt att den var. Säkert värd pengarna, om det inte vore för att Jonathan faktiskt redan har en cykel här hemma. Den är dock blå.

Men jag har ingenting emot rosa så sett, barnen väljer vad de tycker är fint. Jag styr inte det, men oftast väljer de grönt och blått framför något annat (och får jag lägga mig i blir det gärna rött, orange, gult, lila osv - färgglatt iallafall!). Färger är något vi gillar allihop, glada färger. Rosa är ju också glatt, men de ratar det oftast. Rasmus 3år, säger ofta att det är flickor som har det.

Och vad han fått det ifrån kan jag inte avgöra eftersom han inte går på dagis. Vi har ingen flicka så det är inte så att vi har en garderob laddad med rosa prinsessklänningar till någon tös heller. Men däremot ser de väl flickor på stan och på tv:n kan jag tro. Barn påverkas ju...

Jonathan däremot, börjar dras allt mer mot rosa nu. Idag var det en rosa cykel. Så såg han en rosa tröja förut när jag satt och kikade på barnkläder - den ville han ha. Det får inte vara "prinsessigt" eller så, men färgen i sig gillar han. Och det känns väl helt okej... eller?

Nog ska han få något rosa. För mig känns det helt okej. Rosa är bara en färg, men jag vet att vissa kommer höja på ögonbrynen, åtminstone här i byn ;) Men nej, jag tänker inte köpa varken tunikor, kjolar eller klänningar. Nu snackar vi någon tröja eller jacka - det är ju färgen han vill åt!
  • Jonathan
  • 135 visningar

Gillar

Kommentarer