När grönsakerna får utebli...

Det känns så sjukt... jag älskar grönsaker men nu påbörjas ett liv där jag ska minimera grönsakerna på tallriken. Uppenbarligen är det bäst så...

Den senaste tiden har jag mått allt annat än bra i samband med måltider, och det har inte med valet av mat att göra i den bemärkelsen. Alltså det handlar inte om att jag äter "fel", "för fett" eller annat som då skulle ha med operationen att göra. Det handlar förmodligen endast om grönsakerna i mitt fall.

Jag har sedan tidigare problem med IBS-symptom och på senare tid har detta alltså blivit värre. Igår var jag helt utan grönsaker och större fibermängder - hade inte en stund av magplågor. Vilken fröjd! Idag tog jag lite grönsallad till maten (som för övrigt var köttfärssås och pasta) - resultatet lät inte vänta på sig. Sängliggande med ont i magen - varpå jag efter en stund somnade!

Tydligen ska kokta grönsaker vara bättre och "snällare" mot IBS-magen så jag får testa det någon dag. Ja, nog har jag ätit kokta grönsaker tidigare, men jag menar att jag alltså utesluter färska grönsaker helt. Men vilka problem det ger - jag älskar grönsaker! Har redan bekymmer med att jag inte kan äta gurka pga gallstensbesvär - och nu ska jag då förmodligen inte kunna äta färska grönsaker ALLS? Min paprika då...:den är ju röd?

Anledningen till att jag är så säker på att detta inte har med operationen att göra är dels för att jag haft problemen tidigare, om än i något mildare grad - och dels för att IBS främst drabbar tjocktarmen. En gastric bypass innefattar förändringar över magsäck och tunntarm!

Gillar

Kommentarer