När julen kom till Tidan!

November är här, och det betyder JUL för mig! På med julmusiken, fram med bakgrejjerna och gör dig redo för advent och tomtar & troll. Jag älskar det här... idag strömmar julmusiken ut ur högtalarna och jag ställde mig glatt i köket för att bättra på det hembakade i frysen!
Hade dock varken kvarg eller saffran hemma så årets andra lussekattsbak får vänta tills imorgon. Ja, för givetvis har jag redan bakat årets första omgång ;) Svingott - och sockerfritt!

Under tiden jag stekte pannkakor till dagens frukost satte jag en bulldeg, som senare visade sig bli vaniljbullar med "rimbobulleklet" inuti. Gottigt värre - och de vart ju lagom nygräddade tills mina föräldrar kom hit för att lämna Linus efter hans lilla minisemester hos dom. Så då fick det bli kaffe och vaniljbullar till fika.
Nu letar jag inspiration... vill baka massor. Men gärna nya saker, som jag inte bakat förut. Gärna med jultema smaker av typ saffran eller pepparkaka... eller nåt annat typiskt julen.

3 november - vad säger ni... är jag spritt språngande galen om jag smyger upp några få tomtar? Eller någon fin adventsljusstake?? Det kliar så det gör ont i fingrarna ju... snart måste jag...! (och ja, maken min blir galen på mig!)

Pepparkakor har vi hemma, men de är köpta. Riktigt gott att snaska i sig några pepprisar till kaffet/teet ibland. Men i dagarna tänkte jag kanske göra en stor pepparkaksdeg för att ha en riktig mysstund med barnen kring köksbordet. Så mysigt när barnen får sitta med och trycka ut pepparkakor ?
Sen finns det ju så mycket annat juligt och mysigt också, inte sant? Igår när jag sprang in på Netto så fanns Gunrys underara jultvålar där, givetvis så fick äpple/kanel följa med hem. Underbara juldoft!

Gillar

Kommentarer