När mamman är borta..

… så dansar inga råttor på bordet!

Mamman i det här huset har full koll serni. Åker jag iväg så fixar jag gärna till dagens käk i cookern, slår igång den till lagom tid och sen drar jag. Så idag, när jag inte är hemma vid lunchtid, är det redan fixat. De slipper tänka på det där med maten själva – och jag kan släppa den biten.

Nu vet jag iochförsig att min gubbe kan laga mat om han vill. Hans köttfärssås till exempel, jag har aldrig ätit godare! Den är förbannat god. Men jag gör väl det här för att underlätta också, och för att jag vet att ungarna på så vis äter mer grönsaker. Det gillar jag. När de görs i cookern blir de liksom godare, och alla ungarna äter alla grönsaker – förutom Jonathan då – som ratar morötter i alla former!

Idag serverar cookern en gryta bestående av potatis, nötkött, broccoli, morötter, paprika, champinjoner, kryddor och grädde. Nästan lite avis på resterande familjemedlemmar, men det finns säkerligen mat kvar när jag kommer hem. Annars fixar jag till lite matrester sen gårdagens omgång av pulled pork

>

Gillar

Kommentarer