Nasi Goreng


Gårdagens middag bestod av något vi aldrig tidigare ätit, Nasi Goreng. Givetvis gjord i Nordic Cooker, som maten tillagats i större delen av de två sista veckorna. Jag är som nyfrälst! ?
Receptet jag använde mig av:
4 dl långkornigt ris 400 gram kycklingbröstfilé 5 dl strimlad vitkål 2 dl frysta ärtor 1 purjolök, skivad i tunna skivor 3 slantade morötter 2 gula lökar, fint hackade 1 gul & 1 röd tunt skivad paprika 3 pressade vitlöksklyftor 2 kycklingbuljongtärningar
3 msk curry 3 msk paprikapulver 1 tsk salt 1 tsk mald svartpeppar 7 dl vatten 3 msk soja 400g skalade räkor

Jag blandade ner allt utan räkorna i grytan och körde igång den på 8 timmar. Det doftade av curry i hela köket ganska snart, fast på ett behagligt sätt alltså. Luktade mat - så här var vi sugna på mat ganska tidigt ;) Räkorna la jag i innan servering.
Stekte även upp två omeletter som delades i bitar och lades ovanpå.



Det blev en rejäl omgång med mat och matlåda blev det också - dessutom blev det så mycket mat att vi kan äta Nasi Goreng även idag!

Gillar

Kommentarer