Nationaldagen 2012 - och rasism på det!

Du gamla du fria, du fjällhöga nord Du tyst, du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land ippå jord, Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna
Du tronar på minnen från fornstora dar, då ärat Ditt namn flög över jorden. Jag vet att Du är och Du blir vad du vad. Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden. Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land, din trohet till döden vill jag svära. Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand, din fana, högt den bragderika bära.
din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd, för Sverige, den kära fosterjorden. Jag byter Dig ej, mot allt i en värld Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.


Grannade körde flaggan i topp redan igår kväll, dagen till ära.

I Karlsborg är det nationaldagsfirande, gissa om jag är lite ledsen att inte vara där? I Jönköping var det aldrig något sådant, nej för yttrade man något under nationaldagen så var man rasist! Det räckte med att nämna namnet på vårt land - så riktades misstänksamma blickar mot en.

Och här uppe så firar man nationaldagen med påmpa och ståt. Utan att någon lyfter på ögonbrynet. Sång, dans, uppvisningar och aktiviteter.
Tummen upp - så borde vi ha det överallt egentligen!


Nationalsången är bannlyst på många ställen i landet.
Att flaggan hissas anses också vara rasistiskt på vissa ställen.
Jag skulle dock gladeligen hissat flaggan idag, om jag haft någon.
Och nationalsången hade jag gärna sjungit med i!
Men jag är inte rasist för det!

Eller tycker du att det är rasistiskt att fira nationaldagen?

Gillar

Kommentarer