Nostalgiska mumsmums

Jag har alltid varit lite extra förtjust i gräddbullar, mumsmums eller vad man nu vill kalla dom - och nu har jag gjort egna. För första gången i mitt liv - och de vart kanonbra till min stora glädje!
Dock äter jag dom inte själv - florsocker och strösocker är ju i princip det enda de består av känns det som - som gjort för en tokdump för min del, så nä, jag skippar dom :) Men barnen älskade dom, framförallt Rasmus. "Mamma jag vill ha en sån där vit med brunt på, snääääälla" ;)

Svåra att göra? Nej, inte alls. De sköter sig själva i stort sett. Mycket tacksamt! Och strykande åtgång, javisst! Seså, ut i köket med er ;)

Du behöver: 4,5 dl strösocker 0,75 dl florsocker 1 äggvita 1,5 dl kallt vatten 1,5 dl kokande vatten 9 gelatinblad En påse kokosflingor, 2 msk kakao

Blanda ihop strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en bunke. Koka upp vatten och häll sedan 1,5 dl kokhett vatten över gelatinbladen i en egen skål, rör runt tills gelatinet lösts upp ordentligt.
Häll ner gelatinvattnet i den övriga blandningen under tiden du vispar - sen fortsätter du att vispa på hög hastighet i ca 25 minuter. Smeten ska bli typ som marängliknande hård smet. Skaka ihop kokos och kakao i en påse. Strö ut ett ordentligt lager med brun kokos i en plåt eller form. Häll över ditt gräddfluff och strö sen rikligt med kokos över, du får gärna ha lite kokos kvar tills det stelnat, för att doppa kanterna i. Ställ in i kylen minst 2 timmar så att de stelnar. Skär sen i lagom stora bitar, doppa kanterna i kokos och förvara i kyl eller frys.

Gillar

Kommentarer