Nu är jag redo - är du?

Dagen försvann i ett nafs! Jag drog iväg till sjukhuset för ytterligare en infusion samt ett läkarsamtal angående gårdagens cervixkontroll. Det blev en lång förmiddag, minst sagt... jag kopplades till en maskin som skulle hålla koll på mängden venofer som kördes in i blodbanan - det här tog sin tid och dessutom så var apparaten gnällig och pipig och gav väsen ifrån sig för minsta lilla... Nåväl, jag blev ju klar till slut iallafall!
Ett läkarsamtal senare har jag mer "kött på benen" också. Mina promenader är helt okej att ta, bara jag har vetskapen om att jag kan köra igång allting då. Så jag bör inte alls gå mina 7-8 kilometer som det gärna blir ibland, utan kanske ska hålla mig till lite kortare rundor där jag har nära hem. Går vattnet är det bråttom, riktigt bråttom... och dessutom får jag, om bebis kommer denna eller nästa vecka, räkna med en vårdtid på minst tre dygn. Detta för att barn som föds i v 35-36 ofta behöver tillmatning. Just det tror jag inte att denna bebis kommer behöva, men om den kommer nu så räknar jag nästan med att solning kommer behövas. Gulsot har ju alla mina utan en (Noah) fått. Som vart tvunget att behandlas med solning...

Efteråt passade jag på att handla samt ordna med några små julklappar till barnen. Vill dock inte lägga upp bilder här nu eftersom jag vet att Linus och Simon kan klicka sig in här och titta ibland, så det är bäst att låta bli :) Men jag är nöjd med inköpen iallafall - dessutom kom det ytterligare julklappar på posten sen som jag såg när jag kom hem. Nice! Blir nog några klappar under granen även detta år!

Jag har haft ont till o från idag, så maken min stannade hemma från jobbet för att ge lite avlastning. Guld värt, för jag passade på att sova en stund på eftermiddagen/kvällen. Välbehövligt kanske... var som om någon drämde till mig rakt över käften så jag somnade som en stock. Lite läskigt :)
Sen har det onda kommit och gått, men jag har ändå fått en del gjort. Tvättat, hängt tvätt, torkat ur kylskåpet och rensat bland matvarorna... plockat undan lite, donat och grejjat helt enkelt. Börjar känna mig redo nu... Har till och med packat en väska att ha med till BB. Något jag aldrig gjort tidigare, trots att detta är mitt femte barn!

Så ja... nu är jag redo att föda barn. Kanske skulle försöka sova lite nu då, tills det är dags? Undrar jag vad maken min säger om jag sover i 1,5 vecka? Om inte bebis tittar ut självmant nu så tar det ju 1,5 vecka tills igångsättningen äger rum (nånstans i vecka 38 (37+?)... Nåja, redo är jag iallafall. Så pass redo att man kanske skulle ta sig ett spinningpass för att dra igång det? ;)

Gillar

Kommentarer