Nu ska renoveringen ta fart...!

Jag städar för fullt här hemma. Hallen ska röjas och rensas i... snart ska den vara så gott som tom. Renoveringen ska ta fart och vi påbörjar den i hallen - för att sen fortsätta in i det rum bredvid som är tänkt att bli pojkarnas.

För att klargöra så ska det göras en hel del!

? Bytas golv. Nu ligger det en plastmatta från "sjuttonhundraaldrig" där (eller rättare sagt från typ 2001, men jag tycker inte alls om den!), jag vill ha ett shysst golv som jag kan trivas med i hallen. Gärna ett golv av mörkare nyans.

? Tapetseras om. I dagsläget sitter det en gul tapet uppe. GUL! Jag gillar inte gult, kanske är kräsen men näe... denna gula tapet är överallt typ... hallen, matplatsen, köket... Nej. I hallen vill jag ha en ljusgrå tapet. Jättegärna bredrandig eller liknande. Något fint och stilrent iallafall, men inte gult!

? Köpas in lister och måla om befintliga! Huset pryds ju, som några vet, av dessa fina 70-talsbruna lister... inte snyggt! Vi har påbörjat ommålning av lister och ortsätter därmed med det - och köper in de lister som inte finns (taklister).

? Byggas ett valv. Vi vill ha ett valv som skiljer hallen från övriga huset. Just nu är det en väldigt öppen planlösning vilket gör att man ser in i hela huset genom att stå i dörröppningen - det gillas inte. Nu markerar vi bättre att "här är hall och där är matplats" t.ex. Det kommer bli kanonbra!

? Det ska upp en vägg vid trappan, sen ska det ställas fem garderober där - på rad! Mitt emot garderoberna ska den nyinköpta svarta lackbyrån stå, och detaljerna runt den är redan klara.


Nu ska allt bara sättas i verket... dags att börja leta lämpligt golv, lämpliga tapeter och lite färg också! Sen ska det fixar - givetvis får ni vara med på "resan". Första hallbilden kommer upp imorgon då jag röjt undan det värsta ;)
  • ALLMÄNT
  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer